Πάμε πάλι. Γιατί η κατρακύλα έχει μια ιδιότητα: τη συνηθίζεις όταν γίνεται κανονικότητα. Η ΑΔΑΕ, με επικεφαλής τον... Χρήστο Ράμμο, κινήθηκε με βάση τις επιταγές του συντάγματος και όχι του Μητσοτάκη. Έβαλε δύσκολα στην ΕΥΠ και στους αυτουργούς των κοριών, πιστοποιώντας με βούλα και υπογραφή τις υποκλοπές. Έτσι, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να της αλλάξει τη σύνθεση - δηλαδή τα φώτα. Να υποχρεώσει τον επικεφαλής της να παραιτηθεί. Και να στείλει ένα μήνυμα σε όλους, ανεξάρτητους, σκεπτικιστές, επικριτές: «Το σύνταγμα είμαι εγώ!».
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Ντογιάκος είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι αν ήξερε τι ετοιμάζεται να κάνει η ανεξάρτητη ΑΔΑΕ, θα την είχε σταματήσει. Ο ίδιος Ντογιάκος δεν έκανε τίποτα για τη διερεύνηση του σκανδάλου των κοριών, εκτός αν ως δικαστική έρευνα θεωρήσουμε την έρευνα να εντοπιστεί ποιος ή ποιοι έκαναν τις διαρροές για τις σκοτεινές επιχειρήσεις της ΕΥΠ. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη, πυλώνας της Δημοκρατίας μας, έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.
Μια διεθνής επιτροπή από οκτώ τον αριθμό έγκριτες οργανώσεις κάνει έπειτα από επιτόπια έρευνα τρεις παράδες το καθεστώς Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου. Παρακολουθήσεις, απειλές, δολοφονία, διακρίσεις σκιάζουν το τοπίο. Η ερευνητική δημοσιογραφία βρίσκεται σε διωγμό, η Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, η κυβέρνηση μόνο στα λόγια συμφωνεί με τους κανόνες της Ευρώπης. Σοβαρές βλάβες και στον έτερο πυλώνα της Δημοκρατίας μας, την ενημέρωση του πολίτη.
Προφανώς ο Μητσοτάκης έχει γραμμένες στα παλιά του παπούτσια τις διεθνείς επιτροπές, τις ανεξάρτητες Αρχές και τη Δημοκρατία. Αν ελέγχεις Δικαιοσύνη και πληροφόρηση, δεν σου χρειάζονται ευαισθησίες. Είναι όμως ευαίσθητος σε ζητήματα στήριξης των ανθρώπων. Είπε χαρακτηριστικά στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων κι αυτό είναι πια μια πραγματικότητα, η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες...».
Δηλαδή: ο Βόλος πάλι βούλιαξε, αλλά κύριος πυρήνας της πολιτικής τους δεν είναι να μας προστατεύουν από πλημμύρες και πυρκαγιές και να στηρίξουν όσους η ανεπάρκειά τους καταστρέφει. Κι έτσι επανέρχεται το υπαρξιακό ερώτημα: Εσείς για τον Κασσελάκη τι λέτε;...
Θανάσης Καρτερός
Η ΑΥΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου