4.9.23

Με τον πήχη ψηλά...


Παρά το ότι η προχθεσινή σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδόν τυπικό περιεχόμενο, να γίνουν δηλαδή... αποδεκτές οι πέντε υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος, η αυτοπρόσωπη συμμετοχή των σύνεδρων ήταν εντυπωσιακή. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες και όλοι οι χώροι ήταν γεμάτοι από συνέδρους που ήθελαν να ακούσουν ζωντανά τις ομιλίες αλλά και να συναντήσουν φίλους και συντρόφους τους, ανταλλάζοντας απόψεις στα ζωηρά πηγαδάκια.

Το κλίμα σε τίποτα δεν έμοιαζε με τις επόμενες της μεγάλης ήττας ημέρες και όλα έδειχναν ότι όποιος/α κι αν αναδειχτεί πρόεδρος θα έχει τη στήριξη και την συμπαράσταση όλων των υποψηφίων των μελών και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πήχης ξαναμπήκε ψηλά και αυτό φάνηκε και από τις πολιτικές τοποθετήσεις των εξαιρετικά αποφασισμένων για ένα νέο ξεκίνημα υποψηφίων. Οι ομιλίες ακούγονταν με προσοχή. Ολοι οι ομιλητές με τον δικό τους τρόπο και παρά τις σημαντικές διαφωνίες τους στα ζητήματα λειτουργίας του κόμματος τόνισαν την ανάγκη να γίνει ολική επανεκκίνηση με ξεκάθαρες προτεραιότητες κι ένα νέο, πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης για την επόμενη ήμερα.

Η αγωνία που βιώνουν οι πολίτες για το αύριο και ειδικότερα η νεολαία κυριάρχησε στις τοποθετήσεις μαζί με τις επισημάνσεις για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος και την Ακροδεξιά. Τα ζωηρά χειροκροτήματα δεν έλειψαν από καμία ομιλία όπως και οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, στον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό της χώρας.

Η Αριστερά –και οι αγώνες της– ήταν εντυπωσιακά παρούσα παρά τις διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ όλοι οι υποψήφιοι είχαν και στιγμές έντονης προσωπικής συγκίνησης. Παρούσες όλες οι ζωηρές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πείσμα όλων εκείνων που θεωρούν ότι ο διάλογος, οι διαφωνίες και οι συζητήσεις είναι φαινόμενο παρωχημένο και δείγμα διάλυσης...

Δημήτρης Τερζής - Αντα Ψαρρά

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: