4.9.23

Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ: Η αποθέωση του σουρεαλισμού...


Γιάννης Τριάντης

Σα να προσγειώθηκε Ούφο στην Κουμουνδούρου και σε χρόνο ρεκόρ «υποχρέωσε» τη χώρα να μιλάει γι΄αυτό, αναστατώνοντας- σαν τον τρελό στο Σκάκι του Αναγνωστάκη -τις «στέρεες παρατάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σουρεαλιστικό σκηνικό: Ενας αμερικανόπνευστος-αμερικανόσταλτος λένε στις γειτονιές της καχυποψίας- επίδοξος αρχηγός κόμματος της Αριστεράς! Ενας άριστος, ξεσκολισμένος από... τα ανώτατα ιδρύματα του καπιταλισμού και του επιχειρείν που φιλοδοξεί να διδάξει αρχές και προτάγματα της Αριστεράς, επειδή έμαθε τις αξίες της βιώνοντας το βλοσυρό πρόσωπο του κεφαλαίου μέσα στα άδυτα του χρήματος! Παγκόσμια πρωτοτυπία, οπωσδήποτε…

Ενας νεφελώδης αστήρ με πολιτική σκευή ένα υδαρές πολιτικό υλικό, συμβατό με πολυσυλλεκτικά μορφώματα, που ήρθε στα καθ΄ημάς με προξενητή και αχθοφόρο έναν εκπρόσωπο της ανελαστικής και κραυγαλέας εκδοχής της Αριστεράς-τον Πολάκη! Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα σουρεαλιστικά έργα σου…

Ενας άγνωστος στην «πόλη» που για να βρεί την Κουμουνδούρου χρειάζεται GPS! Και ταυτόχρονα ένας άσχετος με την εν γένει ελληνική πραγματικότητα που δεν έχει συναίσθηση τι σημαίνει να καταργείς την στρατιωτική θητεία σε μια χώρα σαν την Ελλάδα! Αβρός, πάντως, κι όχι απλώς αβροδίαιτος. Ηδη…«έδωσε» αυξήσεις στους στρατιωτικούς για να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αδι-ανόητη πρότασή του. Α! Στο πακέτο προσφορών έριξε και τα 12 μίλια, by the way…

Ενας νεαρός που περιφρονεί τα στοιχειώδη μιας συγκροτημένης πολιτικής πρότασης και «εκτοξεύει» κρουνηδόν γενικόλογες προτάσεις, θέσεις και ιδέες. Αφορολόγητες κουβέντες, ρεσιτάλ ασάφειας και αποθέωση της άγνοιας; Μα είναι προφανές. Ούτως ή άλλως, κινδυνώδη όλα αυτά, που θα ‘λεγε ο Αλεξανδρινός.

Ενας φιλόδοξος πολιτικός που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνει αμετροέπεια (Εγώ θα κερδίσω τον Μητσοτάκη) και αυτοπροβάλλεται ως κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Η αυτοπεποίθηση δεν βλάπτει. Η αλαζονεία όμως;

Ενας μύστης της ιλιγγιώδους τεχνολογικής εποχής που ποντάρει στα θετικά στοιχεία της( σόσιαλ, παράκαμψη των κλασικών ΜΜΕ, διάδραση κλπ) για να στιλβώσει τη δημόσια εικόνα του, αλλά του διαφεύγει το εξής: τα βιντεάκια, το instagram και τα λοιπά φαντάζουν ενίοτε λεωφόροι άχαρες και άχρηστες όταν φιλοξενούν καλοβαμμένα αλλά προβληματικά οχήματα. Φάνηκε στη συνέντευξη με τον Χαρίτο στο «Κόντρα».

Φωτοβολίδα που θα σβήσει σύντομα, όπως ανάλογες του παρελθόντος; Κανένας δεν ξέρει τη στιγμή αυτή τι ψάρια θα πιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όμως θα ήταν επιπόλαιο να υποτιμηθούν ορισμένα στοιχεία της παρουσίας του:

Σε μια χώρα στην οποία καταγράφεται εντεινόμενη δυσπιστία απέναντι στο πολιτικό δυναμικό και στην οποία κυριαρχούν τα πολιτικά χασμουρητά-ειδικά στον αμήχανο σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- , ένας άγνωστος μπαίνει θυελλώδης στο προσκήνιο και δημιουργεί την έκπληξη.

Χωρίς κομματικά ένσημα και εύσημα, χωρίς άκρες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και με ορισμένα στοιχεία που διαολίζουν τους αιφνιδιασμένους της Κουμουνδούρου( άριστος, πετυχημένος επιχειρηματίας, αλεξιπτωτιστής, πολιτικός του instagram κλπ) εκπλήσσει με την αποκοτιά του, ξέροντας ότι το ξάφνιασμα ακόμη και ως αρνητική έκπληξη προκαλεί ενδιαφέρον.

Εκπληξη δυσάρεστη ασφαλώς για τους περισσότερους κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πόσο δυσάρεστη για όσους εναντιώνονται στις κομματικά θερμοκήπια και κυρίως για την πλειονότητα των νέων που αδιαφορεί για- αν δεν απεχθάνεται- την υπναλέα ζώνη της πολιτικής;

Σε μια χώρα στην οποία μονάχα κάνα δυό πολιτικοί έχουν μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική τους ταυτότητα, ένας επίδοξος αρχηγός κόμματος τόλμησε. Ευθέως, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η τόλμη αυτή επιβραβεύεται –και πάντως αξιολογείται θετικά- από όλο και μεγαλύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στους κόλπους των νέων και ειδικότερα στον λειμώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

…Αν δεν εκλεγεί ο Κασσελάκης, όπερ και το πιθανότερο, αλλά συγκεντρώσει αξιόλογο ποσοστό, θα έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί για κάποιο διάστημα( μέχρι τις ευρωεκλογές, ας πούμε)στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως φρέσκια φωνή και αιρετικός πόλος.

Ουδόλως αποκλείεται φυσικά να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία εν η περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει την καθοδική πορεία με αναιμικές επιδόσεις στις επόμενες δυο αναμετρήσεις(Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές) ή να δημιουργήσει αργότερα δικό του κόμμα, κατάλληλο για κυβερνητική συνεργασία…με οποιονδήποτε.

Πολλά τα αν, τα ίσως και τα ενδέχεται για την δυναμική του Κασσελάκη. Την πρώτη απάντηση θα δώσει η επικείμενη κάλπη για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά απ΄ο,τι δείχνει η μέχρι τώρα παρουσία του, ο Κασσελάκης δεν θα το βάλει κάτω ακόμη κι αν το ποσοστό του είναι ισχνό και αμελητέο.

Είναι ικανός να φτιάξει αμέσως τώρα νέο κόμμα ή να επιστρέψει στην Αμερική με στόχο να ανασυγκροτήσει…την Αριστερά των ΗΠΑ...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: