22.9.23

Εντάσεις και παρεμβάσεις...


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής... αντιπολίτευσης, η εσωκομματική πόλωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους δύο υποψήφιους να συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους διεκδικώντας την ψήφο των μελών του κόμματος. Την ίδια ώρα, οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με παρέμβασή τους ζητούν να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι ύβρεις και τα fake news.

Να σταματήσουν οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις και να προταχθεί η ενότητα του κόμματος ζήτησαν με ανακοίνωσή τους η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης. Το κλίμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι βαθιά πολωμένο, με τους δύο γραμματείς να επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι τον τελευταίο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις». Σημειώνουν δε ότι αυτά τα φαινόμενα «δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής παράταξης». Ζητούν να σταματήσουν άμεσα, ενώ επιμένουν ότι πρέπει να επικρατήσουν «ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας είναι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη».

«Να μην παραιτηθεί κανείς»
Σε Δράμα και Καβάλα περιοδεύει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου θα συνομιλήσει με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Χθες, ο Στ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε αναφορικά με τα σενάρια παραίτησης βουλευτών Επικρατείας προκειμένου, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, να ορκιστεί βουλευτής. Όθων Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος, με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να σημειώνει ότι ο ίδιος δεν θέλει ούτε η Έ. Ακρίτα ούτε ο Ό. Ηλιόπουλος ούτε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης να παραιτηθούν. Συμπλήρωσε δε ότι αυτό που θα ζητήσει από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα αν εκλεγεί είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του.

Ερώτημα Αχτσιόγλου προς Κασσελάκη...
Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία συμμετείχε χθες στην απεργιακή κινητοποίηση έναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, δημοσιοποίησε νέο βίντεο με θέμα τα ελληνοτουρκικά, ενώ κάλεσε τον Στ. Κασσελάκη να τοποθετηθεί για το ζήτημα καθώς και για τη θέση του περί επαγγελματικού στρατού. Αρχικά άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τα Κατεχόμενα, ενώ αναφέρθηκε στον διάλογο με την Τουρκία. «Πρέπει να είναι όμως ένας δομημένος διάλογος, όχι απλή ανταλλαγή επισκέψεων. Με σκοπό την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Και με σαφείς αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές. Τη μη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας και τον σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας». Σ’ αυτό το πλαίσιο κάλεσε τον συνυποψήφιό της να πάρει θέση για τις εξελίξεις, ενώ στηλίτευσε τη θέση του περί επαγγελματικού στρατού σημειώνοντας τα εξής: «Ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας; Εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση του επαγγελματικού στρατού; Διότι αυτό, ξέρετε, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην ασφάλεια της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι οι φτωχότεροι νέοι μας θα υπηρετούν επαγγελματικά, ενώ οι πιο πλούσιοι θα απαλλάσσονται».

...και απάντηση Κασσελάκη
Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω, ενώ υποστήριξε πως την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να δράσει με ενότητα, συγκρότηση και σύνεση. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει ευθέως στον Ερντογάν μετά τις δηλώσεις του για το ψευδοκράτος στον ΟΗΕ. Ανέφερε ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενώ επέμεινε στη θέση του περί επαγγελματικού στρατού. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στόχος του είναι η πρώτη γραμμή του στρατού να αποτελείται από επαγγελματίες με καλές απολαβές και στη δεύτερη γραμμή να προβλέπεται κοινωνική θητεία τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται ένας νέος να χάνει εννέα μήνες από τη ζωή του.

Αντίδραση Κρέτσου για τις δηλώσεις Παππά
Στο μεταξύ, την αντίδραση του Λευτέρη Κρέτσου, πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Πέτρου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Μιλώντας στο Kontra, ο Π. Παππάς χαρακτήρισε λάθος τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, σχολίασε δηκτικά το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε απέναντί του τους ανθρώπους που εργάζονται στα κανάλια.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λ. Κρέτσου, ο οποίος έγραψε στο Twitter το εξής: «Τι σχόλιο να κάνεις εδώ για τον “σύντροφο”; Ασχετοσύνη; Αμετροέπεια: Κουτοπονηριά και κλείσιμο ματιού στους ολιγάρχες; Δεν τα εννοούσε; Όλα μαζί; Να σοβαρευτούμε, γιατί θα βρεθούν πολλά άκυρα με το όνομα Τσίπρας στην κάλπη».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Παππάς προχώρησε σε νέα δήλωση αναφέροντας τα εξής: «Σε χθεσινή μου συνέντευξη στο KONTRA, στην εκπομπή της Νατάσσας Γιάμαλη αναφέρθηκα στην διαχείριση του θέματος των τηλεοπτικών αδειών από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θεωρώ αυτονόητο, ότι η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον Νίκο Παππά για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, είχε σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξασφάλιση εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η άδικη επίθεση που δέχτηκε και δέχεται για αυτή την τεράστια προσπάθεια, μας βρίσκει όλους απόλυτα απέναντι. Ο Νίκος Παππάς αποτελεί υπόδειγμα πολιτικού που πορεύεται με ήθος και καθαρότητα και η συμπόρευση μαζί του αποτελεί μια μεγάλη τιμή»...

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: