6.9.23

Ή ταν ή βουτάν...


Ανεξάρτητα από το ότι ο «πρόεδρος» των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, περνάει σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να μας πει ποιοι είναι οι «μαφιόζοι» που κάνουν κουμάντο στο κόμμα του, φαντάζομαι η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει την έρευνα που θα τεκμηριώνει αυτό... που όλοι βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας:

τη σύνδεση «Σπαρτιατών» – Κασιδιάρη και το ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο. Θυμίζω τις καταγγελίες Στίγκα, τη στήριξη στον Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων και τα δημόσια «ευχαριστώ».

Χθες μάθαμε από τον Στίγκα και ότι και ο αδελφός του Κασιδιάρη είναι επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή των «Σπαρτιατών». Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον διαγραμμένο πλέον Γ. Δημητροκάλλη. Η Βουλή δεν το διαψεύδει αλλά δεν το επιβεβαιώνει και επισήμως, οπότε αναμένουμε διευκρινίσεις μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα.

● Αυτό που καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις σε θεσμικό επίπεδο, θα το αποτύπωνα με μια λέξη: Μπλέξαμε. Διότι ο φυλακισμένος νεοναζί εμφανίζεται να κοροϊδεύει την πολιτεία σε όλο το εύρος των εξουσιών της (κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη). Αλλοι υποστηρίζουν ότι εφόσον η πραγματική ηγεσία είναι ο Κασιδιάρης, το κόμμα κακώς πήρε άδεια να μετάσχει στις εκλογές, άρα πρέπει να επαναληφθούν. 

Θα σύρουν τη χώρα σε τρίτες εκλογές μερικοί δικαστές; Δύσκολο. Υπάρχει το σενάριο επαναληπτικών εκλογών μόνο στους νομούς όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές του κόμματος ή το σενάριο όπου μετά από προσφυγή επιλαχόντων άλλων κομμάτων θα εκπέσουν οι έδρες των «Σπαρτιατών» και θα μοιραστούν σε άλλα κόμματα.

● Πάντως το πιο βασικό θέμα (τους) είναι το μετρητό, δηλαδή η κρατική χρηματοδότηση. Σημειώνω ότι αυτή την εισπράττει ο Στίγκας ως πρόεδρος, ακόμη και αν η Κ.Ο. του διαλυθεί εντελώς. Το ΥΠΕΣ χρηματοδοτεί κόμματα, όχι κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Ειδικά αν καταφέρει και κρατήσει με… κάποιο τρόπο άλλους δύο βουλευτές μαζί του, να μοιραστούν τη «χαρά», οι άλλοι εννέα δεν θα μπορούν να συγκροτήσουν ούτε Κ.Ο. και ο Κασιδιάρης θα βλέπει από τον Δομοκό τα λεφτά να κάνουν φτερά. Σε αυτή την περίπτωση ο Στίγκας θα πρέπει να προσέχει λίγο, διότι και ο Πριγκόζιν έκανε μαγκιές στον Πούτιν και είδαμε πού κατέληξε. Εκτός αν τα μαζέψει σήμερα στον Αρειο Πάγο για να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο.

● Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον θεσμικό τραγέλαφο την έχουν οι 250.000 ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών», μια εκδοχή τού κατά τα άλλα κυρίαρχου λαού. 

Μια μάζα έξαλλων δήθεν αντισυστημικών, ακροδεξιών, εθνικιστών, αντιεμβολιαστών, ρατσιστών, κ.λπ. που δεν θέλουν και πολλή δημοκρατία και ψηφίζουν «Σπαρτιάτες» για να εκδικηθούν το –κατά τη γνώμη τους– «σάπιο» πολιτικό σύστημα, στέλνοντας στη Βουλή ανθρώπους 100 φορές χειρότερους από αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να τιμωρήσουν. 

Πώς να τους φαίνεται τώρα που οι «φίλοι του Ηλία από το κελί 33» τσακώνονται για το ποιος θα αρπάξει τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης;...

Χάρης Ιωάννου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: