26.9.23

Κρητική «βεντέτα»...


Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να τελεί ακόμα υπό την επήρεια της ‘μέθης’ του 57%, και ως εκ τούτου να απολαμβάνει... (σ.σ. κατόπιν σχετικής προτροπής και του Αλέξη Τσίπρα χθες) αυτές τις πρώτες μέρες μετά τη νίκη, σύντομα όμως θα κληθεί να κριθεί στην -πολιτική- πράξη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που επιμένουν ότι η βαρυτητά του θα κριθεί από τις πολιτικές θέσεις που θα καταθέσει και όχι από το επικοινωνιακό του πακέτο ή το Τικ Τοκ.

Σε κάθε περίπτωση, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη επιμένουν ότι δεν ετεροπροσδιορίζονται και πως θα συνεχίσουν στη γραμμή που ξέρουν καλά, αυτή της παραγωγής θέσεων και προτάσεων, που αποτελούν τις πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένουν να το δουν και από αυτό θα κριθεί και ο νέος πρόεδρός του στο εξής. Όσον αφορά δε, σε συζητήσεις περί διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο χώρων, ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι πρόκειται για δύο αντίπαλα κόμματα, που αν πάντως συγκλίνουν κάπου, ο κατ’ εξοχίν χώρος της όποιας …σύμπλευσης, είναι η Βουλή, στο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων του ενός ή του άλλου κόμματος.

Στην πραγματικότητα, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και τηρούν στάση αναμονής, εωσότου αντιληφθούν τι ακριβώς κομίζει ο νέος πρόεδρος, πέραν της επικοινωνιακής του δεινότητας. Κι αυτό, διότι με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει μπει μόλις τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά την ίδια ώρα, κυρίως αξιοποιώντας τα social media, στο σπίτι κάθε πολίτη και πάντως στις κουβέντες του, είτε τις σοβαρές πολιτικές είτε τις πιο ‘ελαφρές’, με χαρακτήρα life style, ο κόσμος θέλησε να του δώσει μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία που πιθανώς να έχασε το ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο βεβαίως, μένει να αποδειχθεί, ειδικά εφόσον ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να επιβάλει ξανά κυρίαρχο τον ρόλο του κόμματός του στον προοδευτικό χώρο, καθιστώντας και πάλι τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην μετά Τσίπρα εποχή και δη μακριά από τον δεύτερο σε ποσοστά.

Αυτή βεβαίως είναι μία μόνο εκδοχή. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιλέγουν να ‘ποντάρουν τα λεφτά’ τους στην άλλη, κρατώντας ‘μικρό καλάθι’ απέναντι στο φαινόμενο Κασσελάκη. «Μπορεί να έρχεται σαν σίφουνας τώρα, αλλά η πολιτική είναι μαραθώνιος», λένε, εκτιμώντας ότι καλούμενος πλέον να αποδείξει πράγματα, να διαχειριστεί καταστάσεις και να καταθέσει πολιτικές προτάσεις, το ‘φαινόμενο’ θα ξεφουσκώσει και ο κόσμος της Αριστεράς σύντομα θα αναζητήσει μία σοβαρή εναλλακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τότε θα αναδειχθεί μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς», λένε, και δείχνουν αποφασισμένοι αυτή τη φορά να μην την χάσουν, όπως ίσως έχασαν την ευκαιρία της μεγάλης αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο καλοκαίρι, όπως ακούγεται μέσα στο κόμμα εν είδει ‘αυτοκριτικής’ από πολλά στελέχη. Πρόκειται άλλωστε για ένα ιστορικό κόμμα με αρχές και αξίες, που έχει αποδειχθεί ανθεκτικό στον χρόνο …

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που τους δίνεται ως τις επόμενες εθνικές εκλογές, πολλαπλώς. Αφενός, δουλεύοντας πάνω στο πολιτικό πρόγραμμα του κόμματός τους που σκοπός είναι να καταστεί κυβερνητικό σχέδιο για την χώρα μετά από τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη. Αφετέρου, εκμεταλλευόμενοι από τη μία την πολιτική ‘γύμνια’ -όπως προεξοφλούν πολλοί- του Στέφανου Κασσελάκη και πιθανές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και από την άλλη τη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που πλέον προδικάζεται ραγδαία, παρά το πρόσφατο της ανανέωσης της εντολής της. Σε κάθε περίπτωση, η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα είναι φιλική απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε μία προσπάθεια να μην …απορροφηθεί από τη λάμψη του καινούριου, θα είναι ανταγωνιστική απέναντί του, με πολλούς πια να μιλούν για μία μελλοντική «κρητική βεντέτα» μεταξύ των δύο ηγετών που διεκδικούν την ηγεσία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στην χώρα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: