9.9.23

Βόλος: Μία πόλη από λάσπη...


Άλλη μια μέρα χωρίς νερό η πόλη...
Mεγάλο μέρος της πόλης εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
Δεινοπαθεί για μία ακόμη μέρα ο Βόλος, αφού η πόλη έχει παραλύσει εντελώς μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Βόλος και συνολικά η Μαγνησία να παραμένουν πολλά και σοβαρά... 

Mεγάλο μέρος της πόλης εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Στον υποσταθμό της ΔΕΗ γίνεται προσπάθεια να αντληθούν τα νερά και να επισκευαστούν οι βλάβες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της πόλης. Μάχη για να απομακρυνθεί η λάσπη και τα στάσιμα νερά που απειλούν την δημόσια υγεία δίνουν οι κάτοικοι, σημειώνει το magnisianews.gr.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην υδροδότηση της πόλης του Βόλου. Η προσπάθεια αντιμετώπισής του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης. Από χθες και κατά διαστήματα, έγινε παροχή νερού στο κέντρο του Βόλου, για περίπου δύο ώρες, αλλά το νερό δεν είναι πόσιμο και η ίδια προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με συγκεκριμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές.



Από σήμερα το 80% των πολιτών θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, και σε 15-20 μέρες ότι η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο, τόνισε και εξήγησε ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι πηγές στο βουνό του Πηλίου, που υδροδοτούν το 60% του Βόλου, όπως και τα αντλιοστάσια.

Έτσι, συνεχίζεται η διανομή εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο Βόλου, την ώρα που οι κάτοικοι εξακολουθούν να έχουν νερό στα σπίτια τους με το δελτίο.

Από την πλευρά του Δήμου δεκάδες συνεργεία καθαρισμού εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και των συντριμμιών από τους δρόμους ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των αυτοκινήτων. Σε εξέλιξη βρίσκειται και η επιχείρηση απομάκρυνσης κατεστραμμένων αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον οι συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών όπου εγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης και είναι δύσκολη η απομάκρυνσή της από τις περιοχές αυτές.


Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο, καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο κόσμος που έχει εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη ή και αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να ταξιδέψουν για τα αεροδρόμια και να αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Προσπάθειες επανασύνδεσης Βόλου-νοτίου Πηλίου

Στο μεταξύ, από το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley, επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να δοθεί προς χρήση και να επανασυνδεθεί το νότιο Πήλιο με τον Βόλο ώστε να μην αναγκάζονται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τον δρόμο Καλά Νερά-Πινακάτες-Μηλιές-Νεοχώρι. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο ανατολικό Πήλιο όπου αποκλεισμένα είναι τα χωριά Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι, αφού έχουν καταρρεύσει τμήματα του οδικού δικτύου και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά και διακοπής στην ηλεκτροδοτείται της περιοχής.

Χθες το απόγευμα, πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, μετέφερε δια θαλάσσης τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: