11.9.23

Ο Μητσοτάκης πήγε στη Λάρισα σαν να κάνει ρεπορτάζ...


«Η χώρα έκανε βήματα προς τα πίσω την τετραετία που πέρασε, δεν αδράνησε απλώς», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος,  πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του... ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές. 
 
Ενδεικτικά, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην διάσπαση της κλιματικής πολιτικής, υπενθυμίζοντας ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας «δεν έχει ακόμη ούτε νόμο ούτε οργανόγραμμα». «Το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νόμο για προσαρμογή στην κλιματική κρίση και άκουσα έκπληκτος το βράδυ της Κυριακής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλύπτει την ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική κρίση», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος, αποκαλύπτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα προσαρμογής στην κλιματική κρίση που αφορά στην περιφέρεια Θεσσαλίας «έχει πάρει τρεις παρατάσεις».

«Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει, υπάρχει αναρτημένη προειδοποίηση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, υπήρχαν σχέδια για κινδύνου πλημμύρας από το 2018. Δεν έκαναν τίποτα» επισήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε στη Λάρισα σαν να κάνει ρεπορτάζ εκ των υστέρων», προσθέτοντας: «Ούτε συγνώμη, ούτε καν αξιολόγηση της επάρκειας του κρατικού μηχανισμού δεν ακούσαμε. Πρέπει να έχεις επιστημονικά σχέδια έκτακτης ανάγκης πριν τις καταστροφές», επέμεινε ο Σωκράτης Φάμελλος, για να προσθέσει: «Εγώ δε λέω να μην πάει στο Στρασβούργο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έχει κάνει ως τώρα όσο μπορεί να κάνει;», διερωτήθηκε...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: