26.9.23

Αδιαμεσολάβητα...


Και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μας αδιαμεσολάβητα και ο Μητσοτάκης. Με μια σχοινοτενή ανάρτηση 1.653 λέξεων στο facebook παρουσίασε «μια ανασκόπηση της ανασκόπησης» των κυβερνητικών πεπραγμένων. Ζήτησε, μάλιστα, την άποψη των χρηστών - προσοχή, για τη μέθοδο παρουσίασης, όχι για όσα ισχυρίζεται: «Αν σας... φαίνεται χρήσιμο, μπορώ να το επαναλαμβάνω κάθε εβδομάδα. Πείτε μου στα σχόλια αν το προτιμάτε ή όχι!»...

Σταχυολογώντας μεταξύ των εκατοντάδων σχολίων, βρίσκει κανείς το αναμενόμενο: «Η ανασκόπηση της ανασκόπηση είναι σούπερ», «συγχαρητήρια, είμαστε μαζί σας! Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας δίνει τη Σοφία Του και τη δύναμή Του», ενώ υπάρχουν και… κριτικές επισημάνσεις για τη μορφή, του στιλ: «Θα βοηθούσε επίσης, κατά την άποψη μου, η χρήση διακριτικών πριν από κάθε θέμα π.χ η αρίθμηση τους» (σ.σ.: εννοείται ότι διατηρούμε την ορθογραφία όλων των σχολίων). 

Για να μην αδικούμε κανέναν, μπορεί να εντοπίσει κανείς και κάποια ευγενικά σχόλια επί των κυβερνητικών πεπραγμένων. Από το «νομίζω χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στην λεγόμενη ακρίβεια» (σ.σ. ούτε ο Σκυλακάκης δεν θα έγραφε «λεγόμενη ακρίβεια») και το «αναφορικά με το εργασιακό, φυσικά και ο νόμος φαίνεται να έχει καλή πρόθεση αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει και καλά αποτελέσματα» μέχρι το θεϊκό «πρέπει να ξεκινήσεις από αύριο να κάνεις σκληρή αντιπολιτευτικη κριτική στην Ελληνική Κυβέρνηση γιατί μετά και τις εξελίξεις στον $υριζα έχεις μείνει μόνος πρώτος».

Κάπως έτσι περνάνε μπροστά μας αδιαμεσολάβητα φράσεις -του Μητσοτάκη εν προκειμένω- όπως «στη Θεσσαλία επίσης εφαρμόζουμε πιλοτικά και τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νέο αναβαθμισμένο ΕΣΥ», «ενισχύεται ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας» (σ.σ.: με το εργασιακό που ψήφισε) ή «η σταθερή και μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος συνιστά και λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό και αποτελεί βραχνά για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Μια τέτοια ανασκόπηση στη Βουλή ή σε ένα ντιμπέιτ θα είχε απαντηθεί - με στοιχεία. Ενώ σε κανονικά ΜΜΕ, όπου η παρουσίαση της είδησης συνοδεύεται από fact-checking, θα διαβάζαμε τι ακριβώς ισχύει. 

Αυτή τη διαμεσολάβηση, πεμπτουσία της δημοκρατικής λογοδοσίας, απεχθάνονται οι αδιαμεσολάβητοι...

Λάμπρος Τσουκνίδας

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: