16.9.23

Από βδομάδα ανοιχτή η εθνική για τα βαρέα οχήματα...


...αργεί πολύ η σιδηροδρομική σύνδεση...
Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα διόδια θα παραμείνουν ελεύθερα για τα οχήματα αυτά, ώστε να μην επιβαρυνθεί το κόστος μεταφορών.

Κατά την... ενημέρωση στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΠΑΘΕ να ανοίξει νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική οδός έχει ανοίξει, με μία μόνο λωρίδα για τα ΙΧ οχήματα, ενώ τα άλλα πρέπει να κάνουν μεγάλες παρακάμψεις για ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Όσον αφορά τα διόδια, είπε πως δεν θα πληρώνουν τα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους στην Ιονία Οδό, στη γέφυρα του Ρίου και στην Εγνατία Οδό, από τη σύνδεσή με την Ιονία Οδό μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα συνεχίσουν να είναι ελεύθερα τα διόδια στον Ε65 και στον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου.
poster
Παρ' όλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης- Αθήνας θα παραμείνει πλήρως διακομμένη για σημαντικό χρονικό διάστημα. Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δηλώσει από τη ΔΕΘ ότι «στον ΟΣΕ οι αποκαταστάσεις θα πάρουν πάρα πολλούς μήνες. Και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι, το κόστος, υπερβαίνει σημαντικά τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μιλάμε για τις υποδομές, μιλάμε για γέφυρες, για σιδηροδρομικούς σταθμούς για συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που πρόσφατα παραδόθηκαν. Αυτά έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές».

Προσβάσιμες -σχεδόν- όλες οι περιοχές στη Θεσσαλία

Από τη δική του πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτές. Όπως είπε, στη Θεσσαλία πλέον όλες οι περιοχές είναι προσβάσιμες πλην του οικισμού Κεραμίδι Τρικάλων.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών, ενώ όσον αφορά την κατάσταση στη λίμνη Κάρλα, που προκαλεί σοβαρή ανησυχία, καθώς θα μπορούσαν να απειληθούν χωριά, είπε ότι υπάρχουν δυνάμεις που παρακολουθούν το πλημμυρικό φαινόμενο και τα δεδομένα που λαμβάνονται αξιολογούνται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: