25.9.23

«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας...


Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ»...

Ενωτικός και με ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» αλλά και «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο κοινό ως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στις... δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον» και τόνισε πως «επέλεξαν το φως γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος».

Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, «δεν είμαι φαινόμενο, αλλά η φωνή της κοινωνίας», τόνισε. «Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε τρεις φορές. «Ένα κόμμα από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του «μαζί θα τα αλλάξουμε όλα», ενώ υποστηρικτές του φώναζαν συνθήματα.

«Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά» είπε ακόμα και έκανε γνωστό ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι «στους αδελφούς μας στην Κύπρο».

Αναφέρθηκε και στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία του τηλεφώνησε νωρίτερα για να τον συγχαρεί. Όπως είπε την ευχαρίστησε για τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσε και της είπε ότι την εκτιμά πολύ και προσβλέπει στη συνεργασία της την επόμενη μέρα για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

Έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας: «Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Επίσης, κάλεσε δίπλα του τον Νίκο Παππά και τον ευχαρίστησε θερμά, καθώς τον στήριξε στον β' γύρο.

Ευχαρίστησε τα περίπου 150.000 μέλη που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή και χθες, «που παρά τις δυσκολίες, στήθηκαν στις ουρές και ψήφισαν και «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα»

Ευχαρίστησε επίσης τα 30 μέλη της κεντρικής επιτροπής που «μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στον ελληνικό λαό, καθώς και τους εθελοντές της προεκλογικής του καμπάνιας, των συνυποψηφίων του και όλους στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία.

Ειδική ευχαριστία απηύθυνε και σε «όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα στο καινούργιο και επέλεξαν το φως, διότι αυτό χρειάζεται ο τόπος. Χρειάζεται φως στις δυσκολίες, χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις οικονομικές χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατάει τους νέους εγκλωβισμένους ή έξω απ΄ την πατρίδα μας»

Τέλος ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή τους.

Στην αρχή των δηλώσεων του αναφέρθηκε στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. «Η σκέψη μου είναι πρώτα απ' όλα με τους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουν μπροστά μια άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο από εδώ και πέρα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: