Αν έχουν έναν σκοπό στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τον οποίο επιχείρησαν να υπηρετήσουν περισσότερο και με την επίσκεψη... του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, αυτός είναι να καταστήσουν σαφές ότι είναι εκείνοι που αποτελούν τη βασική αντιπολίτευση στην χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έμεινε ούτε και σε αυτή τη συγκυρία στην κριτική προς την κυβέρνηση για τα κακώς κείμενα στη διαχείριση της πλήρους καταστροφής στη Θεσσαλία, αλλά πέρασε στην κατάθεση προτάσεων για άλλη μια φορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι και η πρώτη φορά που η Χαριλάου Τρικούπη τα βάζει με το …επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες όμως, η επιμονή του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε στις πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία, προκάλεσε σχεδόν την μήνιν των παροικούντων την Χαριλάου Τρικούπη. Το ίδιο και η πρόθεσή του να εντάξει υπό την Πολιτική Προστασία τους επιστημονικούς φορείς που προειδοποίησαν για τα φαινόμενα.
«Το ‘επιτελικό’ κράτος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία διαχειριστική επάρκεια και απέτυχε να αναδιοργανώσει τις κρατικές δομές», σημείωσαν σε ανακοίνωση – σχόλιο στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να σχολιάσουν αμέσως μετά την απόφασή του να υπαχθούν στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Εξηγώντας ότι πρόκειται για τους επιστημονικούς φορείς που «ανέδειξαν τη γύμνια του εν λόγω υπουργείου κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών», στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχολίαζαν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ως αποκαλυπτικές των πραγματικών προθέσεων και του πολιτικού λαϊκισμού του.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «φαίνεται σαν να παρέλαβε καμένη γη από τον εαυτό του και να ψάχνει πάλι τον φταίχτη ενώ είναι ο ίδιος τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ.Μάντζος καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι μίλησε για διαχρονικές ευθύνες και λάθη του παρελθόντος, χωρίς συγκεκριμένη αυτοκριτική και θύμισε ότι μιλάμε για τον πρωθυπουργό των τελευταίων τεσσάρων ετών με την αδιαφάνεια, την κομματικοκρατία, τις απευθείας αναθέσεις, την κοινωνική αδικία, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τη φορολογική αδικία, την φοροαποφυγή, την ευάλωτη κοινωνία, τις φυσικές καταστροφές και την ενεργειακή φτώχεια. «Τελικά, είναι ένα πράγμα να αυτοαποκαλείσαι επιτελικό κράτος και προοδευτικός εκσυγχρονιστής και άλλο πράγμα να επενδύεις και να περιμένεις τελικά το βαθύ και αναχρονιστικό κράτος να γίνει εργαλείο σου. Γιατί αυτό είδαμε τα τελευταία χρόνια», είπε. Όσο για την επενδυτική βαθμίδα, ο Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε : «Καλώς την και ας άργησε. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών διαφορετικών κυβερνήσεων και κυρίως του λαού μας. Το διακύβευμα δεν είναι αν θα την αποκτήσουμε, αλλά τι θα την κάνουμε. Αν θα τη μετουσιώσουμε σε κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φορολογική δικαιοσύνη. Να διανεμηθεί η ωφέλεια στην κοινωνία»...
matrix24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου