6.9.23

Κομμένη στα δύο η χώρα...


Μέχρι Λιανοκλάδι τα τρένα...
Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων ανακοίνωσε η Hellenic Train λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία Daniel. Στο επιτελικό μπάχαλο που επικρατεί και η επέλαση του Daniel που δεν λέει να κοπάσει έρχεται να προστεθεί και η διακοπή δρομολογίων τρένων.

Μάλιστα το... Intercity θα φθάνει μόλις μέχρι το Λιανοκλάδι και έπειτα θα γυρίζει Αθήνα.

Κατά την εταιρεία τα δρομολόγια αυτά δεν θα αντικατασταθούν από λεωφορεία επιβεβαιώνοντας πως η χώρα έχει κοπεί στη μέση.

Από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πλήττονται ο Βόλος, το Πήλιο, η Σκιάθος, η Λάρισα η Φθιώτιδα η Καρδίτσα, η Πιερία και δεκάδες χωριά έχουν πνιγεί στις λάσπες και έχουν αποκοπεί. Σε αυτό το σκηνικό εκατοντάδες κάτοικοι απευθύνουν εναγώνιες εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ παραμένουν χωρίς ρεύμα όπου έχουν καταφύγει.

Αναφορικά με τα τρένα και τα δρομολόγια η Hellenic train αναφέρει ότι «λόγω των προβλέψεων για επιμονή και επιδείνωση των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής  της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας, και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό (διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της Λάρισας), οι αμαξοστοιχίες Intercity από τις 15:00 σήμερα και μέχρι νεωτέρας, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Οι αμαξοστοιχίες από την Αθήνα (54 & 56) θα έχουν τελικό προορισμό το Λιανοκλάδι και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη (55 & 57) θα έχουν τελικό προορισμό τη Λάρισα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα – Λιανοκλάδι ΔΕΝ θα εξυπηρετηθεί με λεωφορεία.

Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: