17.9.23

Καταγγελίες ότι παραβατικές ομάδες έχουν καταλάβει Κηφισό, Πειραιά, Αεροδρόμιο...

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), το οποίο υποστηρίζει ότι παραβατικές ομάδες καταλάβει μεγάλες πιάτσες της Αθήνας, όπως του Κηφισού, του λιμανιού του Πειραιάς και του Αεροδρομίου...


Το ΣΑΤΑ αποστέλλει επιστολή στον πρωθυπουργό και όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να επιληφθούν του θέματος. 
«Παραβατικές ομάδες από οδηγούς ταξί, κατά τρόπο που δεν μπορεί εύκολα να συλλάβει ανθρώπινος νους, έχουν κυριολεκτικά καταλάβει τις πιάτσες και συμπεριφέρονται ως πραγματικοί «δυνάστες», αφού θέλουν να κάνουν γενικό «κουμάντο», μη τηρούντες κανένα κανόνα που επιβάλλεται» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΣΑΤΑ στην καταγγελία του και συμπληρώνει ότι «είτε ως οδηγοί, είτε από καθοδήγηση τρίτων εκτός των οχημάτων ευρισκομένων, καθορίζουν και επιλέγουν ποιον ή ποιους πελάτες θα παραλάβουν, ποια διαδρομή θέλουν να πραγματοποιήσουν, δεν τηρούν απολύτως καμία σειρά».

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΑΤΑ

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΠΙΑΤΣΕΣ) ΤΑΞΙ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΗΦΙΣΟ - ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΛΠ

ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 4991/12-9-2023 έγγραφο του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος (ΚΣΑΥΛΕ) Συν. Π.Ε.

Το Σωματείο μας (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΑΤΑ) που είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σωματείο Ταξί στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας 14.000 περίπου αυτοκινητιστές και οδηγούς ΤΑΞΙ, αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα που αφορούν τον Κλάδο, τα οποία καθημερινά με μεγάλο και διαρκή αγώνα προσπαθούμε να επιλύουμε, προκειμένου τα μέλη μας, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να συντηρούν τις οικογένειές τους, κάτω από πολύ αντίξοες και δυσχερείς συνθήκες, τι οποίες όλοι αναγνωρίζουν.

Αναγκαζόμαστε όμως σήμερα να καταφύγουμε σε σας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στις πιάτσες που δέχονται μεγάλο αριθμό ανθρώπων που θέλουν να επιβιβαστούν και να εξυπηρετηθούν από ταξί. Και το πρόβλημα αυτό έγκειται στο γεγονός ότι παραβατικές ομάδες από οδηγούς ταξί, κατά τρόπο που δεν μπορεί εύκολα να συλλάβει ανθρώπινος νους, έχουν κυριολεκτικά καταλάβει τις πιάτσες και συμπεριφέρονται ως πραγματικοί «δυνάστες», αφού θέλουν να κάνουν γενικό «κουμάντο», μη τηρούντες κανένα κανόνα που επιβάλλεται, αφού είτε ως οδηγοί, είτε από καθοδήγηση τρίτων εκτός των οχημάτων ευρισκομένων, καθορίζουν και επιλέγουν ποιον ή ποιους πελάτες θα παραλάβουν, ποια διαδρομή θέλουν να πραγματοποιήσουν, δεν τηρούν απολύτως καμία σειρά, με εντεύθεν συνέπεια οι εκτός των ομάδων αυτών γνήσιοι και σωστοί επαγγελματίες αυτοκινητιστές και οδηγοί, να μην μπορούν να εκτελέσουν την εργασία τους, αφού απειλούνται, υβρίζονται, προπηλακίζονται και εν τέλει φοβούμενοι για αυτή ακόμη τη ζωή τους, είτε αποφεύγουν να πηγαίνουν στις πιάτσες αυτές, είτε αναμένουν αν και πότε οι «καταληψίες και δράστες θα αφήσουν κάποιον ευσυνείδητο και σωστό ταξιτζή να λάβει μία «κούρσα».

Η πολύ δυσάρεστη αυτή κατάσταση που καταστρατηγεί ευθέως κάθε νομικό και ηθικό κανόνα, έχει αντίκτυπο όχι μόνο στα μέλη μας, τα οποία καθημερινά διαμαρτύρονται στο Σωματείο μας, αλλά και στο πλήθος των επιβατών που εξυπηρετείται από τις πιάτσες ταξί που βρίσκονται σε καθορισμένο χώρο, αφού δημιουργούν οι παραβατικές αυτές ομάδες έκτροπα με βωμολοχίες, βιαιοπραγίες, διαπληκτισμούς που θέτουν ακόμη και τη ζωή μας και των επιβατών σε κίνδυνο.

Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο και υποχρεούμαστε να καταφύγουμε πλέον σε σας, ώστε να επιληφθείτε του σοβαρότατου θέματος που σας θέτουμε και ο καθένας από την πλευρά του να παρέμβει και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού όχι μόνο διαταράσσεται ο κοινωνικός ιστός, η επαγγελματική κατάσταση των χιλιάδων σωστών αυτοκινητιστών που δεν μπορούν να εργαστούν, αλλά και απειλούνται ανθρώπινες ζωές και υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που εκ του νόμου τα ταξί παρέχουν, ως μέσα Δημόσιας Χρήσης, και γενικά βλάπτεται η γενική εικόνα που αυτά πρέπει να έχουν στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και μάλιστα επιβατών που προέρχονται από ξένες χώρες.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου που επιτελεί το ΣΑΤΑ στην ομαλή λειτουργία του κλάδου των επιβατικών μεταφορών, όχι μόνο δεν καλύπτουμε την παραβατικότητα αλλά επιδιώκουμε την κάθαρση με οποιοδήποτε τίμημα.

Το ταξί έχασε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια (υποκλοπή έργου, παράνομες εφαρμογές κ.λ.π) αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, την οποία χτίσαμε με κόπο και επιμονή εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σας αποστέλλουμε το άνω έγγραφο του Κ.Σ.Α.Υ.Λ.Ε. που υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Σοφοκλής Φάτσιος, το οποίο προσυπογράφουμε, πλην όμως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα παρέμβασης και γι’ αυτό ζητάμε την άμεση και καθοριστική παρέμβασή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: