21.9.23

Άλλη μία απευθείας ανάθεση...


Πέτρος Κατσάκος

Διαβάσαμε πως η επιτελική μας κυβέρνηση έφερε στη Θεσσαλία Ολλανδούς επιστήμονες για να εκπονήσουν -με το αζημίωτο φαντάζομαι- ένα σχέδιο αποκατάστασης των πλημμυρισμένων περιοχών. 

Τα ελεγχόμενα από το Μαξίμου ΜΜΕ μόνο... κολακευτικά λόγια είχαν για τους Ολλανδούς της εταιρείας HVA Ιnternational, που ήρθαν, συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για το μέγεθος της καταστροφής και του προβλήματος από πλέον αρμόδιο για τα χάλια του Θεσσαλικού Κάμπου, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που όπως πληροφορηθήκαμε, το μόνο που βρήκε να πει στους Ολλανδούς είναι πως ό,τι έγινε έγινε λόγω ενός πρωτοφανούς καιρικού φαινομένου, χωρίς την παραμικρή πολιτική ευθύνη του ίδιου και της κυβέρνησης.

Μα εδώ που τα λέμε, και τι τους νοιάζει τους Ολλανδούς, που τη δουλειά τους ήρθαν να κάνουν και τα λεφτά τους να πάρουν, όπως κάνουν σε μια σειρά από υπανάπτυκτες χώρες που στερούνται τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού που θα μπορέσει να εκπονήσει σχέδια και να προτείνει λύσεις. 

Και ως υπανάπτυκτη χώρα λοιπόν, αποφασίσαμε να φέρουμε και να πληρώσουμε μια εταιρεία που ήρθε να κάνει τη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει το επιστημονικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων, όπως αυτό της Θεσσαλίας για παράδειγμα, που και τα δεδομένα και τις απαραίτητες γνώσεις για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής διαθέτει.

Και όμως, η επιλογή αυτή απορρίφθηκε από το Μαξίμου και την επιτελική μας κυβέρνηση, που προτίμησαν άλλη μία απευθείας ανάθεση σε έναν ιδιώτη -που ελάχιστα ενδιαφέρει αν είναι ντόπιος ή ξένος- που θα έρθει και θα πουλήσει μία μελέτη μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές εμμονές μιας κυβέρνησης που απεχθάνεται ό,τι έχει σχέση με τα δημόσια πανεπιστήμια και θα μπορέσουν ευκολότερα να εξυπηρετηθούν οι μετέπειτα υποχρεώσεις στους εθνικούς εργολάβους της νέας εποχής...

ΑΥΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: