2.9.23

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ...



Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας που ήταν ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods, πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Ο θάνατός του επήλθε... 26 χρόνια μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκαν ο μεγαλύτερος γιος του, Ντόντι, και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στις 31 Αυγούστου 1997.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του αναφέρει: «Η κυρία Mohamed Al Fayed, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, πατέρας και παππούς τους, Mohamed, απεβίωσε ειρηνικά από γηρατειά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023.



Απόλαυσε μια μακρά και γεμάτη ζωή περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Η οικογένεια έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή».

Ο Φαγιέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και ήταν γιος δασκάλου.

Η κατοικία και οι κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην ιδιοκτησία ήταν το Hôtel Ritz Paris και παλαιότερα το πολυκατάστημα Harrods και η ποδοσφαιρική ομάδα Fulham. Από το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: