23.8.23

Το «βολικό» 112 και οι μετανάστες που το «αγνόησαν»...

  
Ο Βασίλης Κικίλιας πήρε τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καιρίδη και επί της ουσίας επέρριψε τις ευθύνες για την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στα θύματα!
Συνεχίζονται οι προκλήσεις... των κυβερνητικών αξιωματούχων που μπροστά στο ανθρώπινο δράμα με τον χαμό 18 μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς συνεχίζουν με θράσος να επιχειρούν να διώξουν τις όποιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Σήμερα, ήταν η σειρά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που πήρε τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καιρίδη.

Αφού αρχικά εξέφρασε τη «θλίψη» του επί της ουσίας έψεξε τους «άτυχους αλλοδαπούς» γιατί «ενώ απαγορευόταν να είναι στο δάσος» και «παρά τα πολλαπλά μηνύματα που εστάλησαν από το 112» δεν έφυγαν!
Χθες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε επίσης τη «θλίψη» του έστρεψε την προσοχή του «στους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης» καταγγέλλοντας «τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα».

Οι δύο υπουργοί, σε πλήρη συμπόρευση, ξεχνούν προφανώς πως οι μετανάστες στον Έβρο κρύβονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Κατά τα άλλα, ο Βασίλης Κικιλίας, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα πύρινα μέτωπα, ουσιαστικά είπε πως υπάρχουν φορές που το μέγεθος και οι συνθήκες που διαμορφώνονται καθιστούν αδύνατη την κατάσβεσή τους παραθέτοντας μια σειρά από δικαιολογίες αλλά και υποσχέσεις για νέα μέτρα που θα ληφθούν στο μέλλον!


Μίλησε για μια «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» στην Πάρνηθα και τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων «για ανάσχεση του πύρινου μετώπου». Υποστήριξε πως «ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δίνει το 110% των δυνάμεων του» και υπερασπίστηκε την ταχύτητα απόκρισης στο μέτωπο της Πάρνηθας λέγοντας πως «ήταν η μέγιστη» αλλά «οι ισχυροί άνεμοι και το ανάγλυφο του εδάφους» δεν επέτρεψαν να περιοριστεί η φωτιά.

Μιλώντας για το το φετινό καλοκαίρι, από την άποψη των πυρκαγιών, σημείωσε πως «είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα» και έφερε ως παράδειγμα πως «εφτά περιοχές, για πρώτη φορά, βρέθηκαν σε επίπεδο επικινδυνότητας πέντε». Είπε ακόμα για τις τις 355 πυρκαγιές «που διαχειριστήκαμε από την Παρασκευή».

Ακολούθησε πιστά τα όσα είχε υποστηρίξει πρόσφατα ο πρωθυπουργός μιλώντας και αυτός «αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από το 2019» αναφέροντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και με μια μικρή δόση αυτοκριτικής τόνισε πως «παρά την ενίσχυση και αναβάθμιση το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε» παραπέμποντας σε μελλοντικό χρόνο που θα πρέπει να γίνου «σημαντικά πράγματα ακόμα».

Αναφορά έκανε και στην πυρκαγιά στον Έβρο που την βάφτισε «Mega» λέγοντας πως «προέκυψαν 15 παράλληλες εστίες» που «δημιούργησαν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: