27.7.23

Προκλητικό σιωπητήριο...


Η πρόκληση του πρωθυπουργού, που χρησιμοποίησε τον θάνατο των τραγικά αδικοχαμένων χειριστών του μοιραίου Canadair για να ισχυριστεί ότι «μας καλούν να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε», συνοψίζει κατά τον χειρότερο τρόπο την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησής του για όλα όσα ταλανίζουν τη χώρα, από τις... καταστροφικές πυρκαγιές, που κατακαίνε όλη τη χώρα, μέχρι τον πληθωρισμό της απληστίας των κερδών (που αναγνωρίστηκε εξαιρετικά καθυστερημένα χωρίς να αντιμετωπίζεται) και τις παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator, που ξανάρθαν στην επικαιρότητα χάρη στην πείσμονα επιμονή των ανεξάρτητων Αρχών.

Αλλά από τις διατυπώσεις που επέλεξε ο πρωθυπουργός, ήδη από το αρχικό μήνυμά του για την απώλεια των δύο χειριστών, αυτή που αποκαλύπτει ακόμη διαυγέστερα την επικοινωνιακή λογική που διέπει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται είναι η αμέσως επόμενη: «Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης». 

Καμία ανάληψη ευθύνη, καμία από τις συνηθισμένες κενές περιεχομένου υποσχέσεις για απόδοση ευθυνών, ούτε καν ακόμα μία αναιμική συγγνώμη, αφού ο πρωθυπουργός θέλει να προβάλει σε όλους τους πολίτες το αφήγημα ότι ο νέος πόλεμος στον οποίο ενεπλάκη είναι πόλεμος με «τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».

Πόλεμος με τη φύση, λοιπόν, στη Ρόδο -που, αν και εμπόλεμη ζώνη, θυμήθηκαν να την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από εννιά μέρες-, πόλεμος με τη φύση στην Κέρκυρα, στη Λαμία, στον Βόλο, στην Εύβοια. Ένας πόλεμος, που τον επικαλείται βολικά αυτός που τους τόσους χειμώνες που πέρασαν δεν έκανε καμία από τις δέουσες προετοιμασίες, ούτε καν αυτές που παρέδωσε η κυβέρνηση της Αριστεράς πριν το 2019, με αποτέλεσμα να καταγράφονται πλέον τα υψηλότερα επίπεδα καμένων εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δεκατριών ετών, που προοιωνίζονται πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία επίσης δεν αντιμετωπίζονται και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα βαφτιστούν ξανά «μάχη με τη φύση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης»...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: