27.7.23

Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο...


Νέα εστία και στον δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης.
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας
Εκκενώνονται άλλες πέντε περιοχές στον Βόλο...
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην οδό Αγίου Γεωργίου στον Ασπρόπυργο. Στην περιοχή υπάρχουν αποθήκες με καύσιμα, αλλά προς στο παρόν σε αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα.

Αυτή την ώρα... η φωτιά καίει έκταση με ξερά χόρτα και λάστιχα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.
Μάχη σε άλλο ένα μέτωπο δίνει η Πυροσβεστική, στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.  Η πυρκαγιά καίει γεωργικές εκτάσεις και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας

Καλά τα νέα απ' την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, καθώς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.


Η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων σήμερα

Συνολικά 8 Α/Φ CL-215, 6 Α/Φ CL-415, 17 Α/Φ PZL και 6 Ε/Π CHINOOK επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Λαμία, Μαλεσίνα, Δομοκό και Βελεστίνο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Το σύνολο των μέσων - μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό, ισχύουν και σήμερα κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τα παρακάτω μέτρα πρόληψης πυρκαγιών για όλη την επικράτεια:

Εκπομπή 297 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (1782 άτομα με 891 οχήματα) και 23 πυροφυλακίων (138 άτομα με 69 οχήματα), μεταξύ των οποίων 30 περιπόλων επιτήρησης (180 άτομα) από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην περιοχή Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής.
Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Ετοιμότητα 2 ωρών σε όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (5.312 άτομα) και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (341 άτομα).
Εκτέλεση πτήσεων εναέριας επιτήρησης 5 Ελικοπτέρων UH-1H σε  Μαγνησία - Λάρισα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο - Ικαρία και Κω.
Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.
 
Εκκενώνονται άλλες πέντε περιοχές στον Βόλο

Εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια Βόλου.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: