26.7.23

Εκκενώνονται περιοχές στη Μαγνησία...


Οι φλόγες έχουν μπει στις εγκαταστάσεις της Α' ΒΙΠΕ Βόλου...
Εκκενώνεται και η Κάτω Τιθορέα.
Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ρεύμα ανόδου προς Θεσσαλονίκη λόγω της φωτιάς στον Αλμυρό...

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον οι φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α' ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων.

Το... έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου καθώς και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρώτο μέλημά μας είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουμε τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα. Προσπαθούμε να ανακόψουμε τις φλόγες πριν μπουν σε καθαρά κατοικημένες περιοχές στα προάστια του Βόλου. Ζήτησα και ήρθαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από όλη τη Θεσσαλία και οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά».

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ρεύμα ανόδου προς Θεσσαλονίκη λόγω της φωτιάς στον Αλμυρό

«Φωτια πριν τον Αλμυρο Βολου. Έχουμε εγκλωβιστεί στο ρεύμα ανόδου προς Θεσσαλονίκη. Προσπαθούν να ανοίξουν οι πολίτες τις προστατευτικές μπάρες για να γυρίσουμε προς τα πίσω. Τροχαία πυροσβεστική πουθενά που να μπορούμε να δουμε. Η φωτιά πέρασε την εθνική», γράφει πολίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Εκκενώνεται και η Κάτω Τιθορέα

Λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο Δομοκό, δόθηκε πριν λίγα λεπτά εντολή εκκένωσης και για την Κάτω Τιθορέα.

Εκκενώνεται τμήμα της Λαμίας

Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στην πόλη της Λαμίας. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της πόλης.

Εκκενώθηκαν σπίτια στο Βελεστίνο και στο Σέσκλο Μαγνησίας

Εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης. 

Την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: