28.7.23

Υποχρέωση...


Στη Ν.Δ. συνηθίζουν να επαναλαμβάνουν μονότονα ότι οι ανάγκες και οι λύσεις δεν έχουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα. Και αμέσως μετά ξεκινάνε το βαθύ μπλε... μπογιάτισμα· όπως χθες, που επέμειναν στη μεταφορά προσωπικού από τη... δοκιμαζόμενη Πυροσβεστική, με τα τόσα κενά, στο επίσης δοκιμαζόμενο και με άλλα τόσα κενά ΕΚΑΒ.

Εκεί, όμως, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαψεύδει τραγικά το ίδιο της το αφήγημα είναι στα ζητήματα Δημοκρατίας, όπως αποδεικνύεται από το νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του inside story για τα 200 γραπτά μηνύματα (SMS) που έχουν συσχετιστεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και τα οποία απεστάλησαν σε 92 πρόσωπα: εν ενεργεία υπουργούς, στελέχη που βρέθηκαν -και βρίσκονται- στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, επιχειρηματίες, στελέχη της ΕΥΠ, περιφερειάρχες, ακόμα και μητροπολίτες. 

Η ανεξάρτητη Αρχή, που βρέθηκε πολλάκις στο στόχαστρο του Μαξίμου, έχει ήδη ενημερώσει αυτά τα 92 πρόσωπα αναλυτικά και με όλα τα δεδομένα, δείχνοντας πως η στοχοποίησή τους, ταυτόχρονα από την ΕΥΠ και το Predator, υπήρξε συστηματική και επίμονη. Και, ας μην το λησμονούμε, αφορά ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο απασχολεί ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προκάλεσε την ηχηρή παρέμβαση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να συγκαλύψει τα πάντα τόσο με τις μεθοδεύσεις της στη Βουλή όσο και με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τον απελθόντα εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Τώρα, όμως, με την επίσημη ενημέρωσή τους από την ανεξάρτητη Αρχή ειδικά οι υπουργοί -που δεν είναι νοητό να έχουν κυβερνήσει παρακολουθούμενοι- οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη. 

Ειδάλλως, γίνονται συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης, κινδυνεύουν να υποπέσουν σε παράβαση καθήκοντος. Επιτέλους! Αρκετά με τα μεγάλα λόγια: Έχουν υποχρέωση έναντι της ίδιας της Δημοκρατίας να συμβάλουν ώστε να πέσει άπλετο φως σε μια όζουσα υπόθεση...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: