Πότε ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη Ροδόπη και για τους δύο υποψηφίους του; Και πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος.
Η σχέση του κ. Σκέρτσου με την αλήθεια είναι προβληματική αν κρίνουμε από το... πώς την κατακρεούργησε σε άλλα ζητήματα που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση. Για παράδειγμα στο θέμα της κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Επέμενε και μάλιστα φορτικά ότι αυτό έγινε κανονικά και όταν αποδείχθηκε ότι έλεγε μπαρούφες, αφού τον άδειασαν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και ο ίδιος ο αρχηγός του Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε σαν μην τρέχει τίποτα. Κατάπιε αμάσητες τις προσβολές και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τα στρατευμένα υπέρ της Δεξιάς μέσα ενημέρωσης σφύριξαν αδιάφορα όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν όταν υπήρχαν ζητήματα που έθιγαν την αγαπημένη τους κυβέρνηση. Οπότε ο λόγος του κ. Σκέρτσου έχει σχετική αξία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έλαβε μια ενημέρωση γενική και ασαφή με ένα δελτίο της ΕΥΠ μετά τις εκλογές. Αν υπάρχουν πρωτόκολλα εισόδου-εξόδου τέτοιου τύπου εγγράφων, καλό είναι να δοθεί στη δημοσιότητα το επίμαχο σημείωμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για να δούμε τι πραγματικά ισχύει.
Αν όμως έχει δίκιο ο κ. Σκέρτσος ως προς τον χρόνο ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ (και πριν από τις εκλογές), γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε τις εκλογές δεν έπραξε τα δέοντα όταν έπρεπε και ως όφειλε; Δηλαδή, γιατί δεν κάλεσε τον Τούρκο πρόξενο για να τον προειδοποιήσει και να τον ανακαλέσει στην τάξη; Το ένα ερώτημα είναι αυτό. Το άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορούμε σήμερα μετά τα όσα έχουν γίνει με το σκάνδαλο των υποκλοπών να έχουμε εμπιστοσύνη στην ΕΥΠ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτούργησε με εξόφθαλμα παράνομο τρόπο.
Για παρακρατικό σύστημα έχουν κάνει λόγο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έγκριτοι ειδικοί επιστήμονες (συνταγματολόγοι) υπεράνω υποψίας για ροπή στον αριστερισμό. Οι επιλογές της διοίκησής της, οι πρακτικές ορισμένων παραγόντων της και οι μέθοδοι κυβερνητικών αξιωματούχων που ενεπλάκησαν ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Το πότε η Δικαιοσύνη θα καταλήξει κάπου και κυρίως το αν θα καταλήξει κάπου είναι ένα ανοικτό θέμα.
Αυτά που λένε στη Ν.Δ. ότι θέλουν να πέσει άπλετο φως μην τα θεωρείτε και πολύ σοβαρά. Μακάρι η ζωή να διαψεύσει τους καχύποπτους. Ας κρατάμε μικρό καλάθι. Εχουν δει πολλά τα ματάκια μας. Το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας έχει μεγάλη παράδοση στο κουκούλωμα, όταν πρόκειται για δύσοσμες υποθέσεις όπου πρωταγωνιστούν μέλη του.
Υπάρχει όμως και ακόμη ένα ερώτημα. Τούτο δεν το θέτει το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική των ίσων αποστάσεων που συστηματικά ακολουθεί απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το ΚΚΕ που κατά την προσφιλή τακτική του πυροβολεί και τους τρεις (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ασχέτως ποιος είναι ο δράστης. Το έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ως γνωστόν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν επίσης δεν είναι μίασμα. Ρωτάει λοιπόν:
«Εάν οι ψήφοι της μειονότητας είχαν κατευθυνθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα υπήρχε η ίδια αντίδραση; Γιατί κατά καιρούς έχουμε οργανωμένη -ας το πούμε έτσι- μετάβαση ψήφων, προώθηση ψήφων προς διάφορα κόμματα στην περιοχή. Είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν δεκαετίες, τα χειριζόμαστε με πολύ μεγάλη λεπτότητα και προσοχή και με βάση το διεθνές δίκαιο».
Και πρόσθεσε: «Και εν πάση περιπτώσει, έχουμε αναρωτηθεί γιατί το ελληνικό κράτος εδώ και πολλές δεκαετίες μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης δέχτηκε να λειτουργεί ένα τουρκικό προξενείο εγκατεστημένο στην Κομοτηνή; Γιατί στην Κομοτηνή το τουρκικό προξενείο;». Εθνική εξαίρεση και ο κ. Βενιζέλος;...
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου