Τη σκέψη τους για μαζική αποχή από τις εκλογές εκφράζουν 400 κάτοικοι του χωριού Αγριάνη του δήμου Σουφλίου στον Έβρο, προκειμένου να... στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση για τα άλυτα, αλλά ζωτικής σημασίας, προβλήματά τους.
Σύμφωνα με το “ThessToday” τον Νοέμβριου του 2022, για πρώτη φορά η Κοινότητα της Αγριάνης, μέσω του προέδρου της, εξέφρασε τα παράπονά της για τις συνθήκες διαβίωσης των συνολικά 600 κατοίκων, εκ των οποίων οι 400 έχουν δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχαν κοινοποιήσει τότε τα προβλήματα ήταν δύο: Το Ίντερνετ, καθώς η Αγριανή έχει ταχύτητες 1,2 mpbs στο διαδίκτυο και η κατασκευή ενός αγροτικού ιατρείου, με τους κατοίκους να επισημαίνουν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές μέχρι να μεταφερθεί κάποιος ασθενής – τραυματίας προς τα γειτονικά νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.
Μάλιστα όσον αφορά το ζήτημα του Ίντερνετ είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται μέχρι και σήμερα να ανεβαίνουν στα γύρω βουνά ώστε να έχουν σήμα για να μπορούν να επικοινωνήσουν, ένα ζήτημα το οποίο σε όλα τα υπόλοιπα χωριά του δήμου έχει λυθεί, ενώ στην Αγριάνη, όχι.
«Παραμένουμε στο έλεος του Θεού»
Ο πρόεδρος την Κοινότητας της Αγριάνης, Αλή Σαλή Ογλού, δηλώνει στο “ThessToday”, πως: «Πήραμε την απόφαση ότι δεν θα πάρουν ψήφο οι πολιτικοί που μας λένε ψέματα εδώ και τόσο καιρό. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν έργα, τα οποία δεν είναι καν μεγάλα πρότζεκτ, απλώς τα ζητάμε ώστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά μας». Ενώ παράλληλα επισημαίνει πως: «Ακόμη και το αγροτικό ιατρείο το ζητάμε έτσι ώστε να μπορεί να περνάει μια φορά την εβδομάδα κάποιος γιατρός για να φροντίζει τους ηλικιωμένους του χωριού».
«Όλες οι γύρω περιοχές έχουν αναβαθμιστεί διαδικτυακά και μόνο η Αγριάνη έμεινε εκτός. Δηλαδή, υπάρχουν χωριά με 10 κατοίκους που εντάχθηκαν σε επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τους άλλαξαν τις γραμμές με οπτικές ίνες και τώρα έχουν διαδίκτυο με ταχύτητα 50 mbps, ενώ εμείς ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό και παραμένουμε στο έλεος του Θεού» ανεφέρει ο πρόεδρος, εξηγώντας πως η ανάγκη ανάγκη για μία καλύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ προέκυψε μέσα στην πανδημία, όταν συνολικά 60 μαθητές Δημοτικού και 120 μαθητές σε Β’ – Γ’ Εκπαίδευση είδαν την υπόλοιποι κοινωνία να προχωρά με τηλεκπαίδευση, ενώ οι ίδιοι αναγκάζονταν να διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ο κύριος Αλή Σαλή Ογλού καταλήγει πως η αίσθηση ότι δεν είναι ισάξιοι απέναντι στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, οδηγεί τους 400 κατοίκους, στην απόφαση να απέχουν από τις εκλογές: «Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση, δεν νιώθουμε ότι είμαστε ισάξιοι με το υπόλοιπο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας»...
enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου