11.4.23

Χορηγοί του Κασιδιάρη...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να ανασύρει στην επιφάνεια τον φασίστα Κασιδιάρη. Πρώτα με την τροπολογία που ήρθε «στο πόδι», χωρίς διαβούλευση και επεξεργασία και η οποία προκάλεσε ευλόγως τις έντονες αντιδράσεις συνταγματολόγων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πρώτη στιγμή επισήμανε ότι επρόκειτο για μια... ρύθμιση αδύναμη, συνταγματικά και ως προς τις ερμηνείες της, που θα μπορούσε να εκπέσει. Και παράλληλα θα μπορούσε να μετατρέψει τους υπόδικους μαχαιροβγάλτες σε «μάρτυρες». «Κλείνετε το μάτι στον Κασιδιάρη» έλεγαν οι κυβερνητικοί κουνώντας το δάχτυλο στη Βουλή και οι αναγνώστες των non papers στα τηλεοπτικά πάνελ.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση βασισμένη στις θέσεις των έγκριτων συνταγματολόγων Αλιβιζάτου και Κοντιάδη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία τις απέρριψαν. Οι εξελίξεις δυστυχώς δικαίωσαν την κριτική.

Αντί να αναγνωρίσει το λάθος και να το διορθώσει, η κυβέρνηση, διά του Μάκη Βορίδη και του Γιώργου Γεραπετρίτη, επανήλθε με ανεκδιήγητο ερασιτεχνισμό και προχειρότητα να διαπράξει νέο λάθος, θεσμικά και πολιτικά ακόμα πιο βάναυσο. 

Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου έπειτα από μυστική συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη φανερώνει ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να παρέμβει ωμά στη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει ένα τόσο κομβικό για την πολιτειακή λειτουργία και τη Δημοκρατία ζήτημα σε παρωδία. Και πάλι ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να στηρίξει το λάθος.

Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. αμφιταλαντεύεται για το αν θέλει ή όχι τον Κασιδιάρη στη Βουλή. Είναι ακόμα πιο σαφές ότι, μπροστά στη δική της επιβίωση, δεν θα διστάσει να προκαλέσει θεσμική κρίση. 

Μόνο που σήμερα καταφέρνουν να κάνουν προεκλογική καμπάνια δώρο στον μαχαιροβγάλτη με τις σβάστικες στο μπράτσο, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν τις συνθήκες ο ίδιος να εμφανιστεί ως… σύγχρονος Κολοκοτρώνης. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει μονάχα τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Για όσα έχουν συμβεί και για όσα μπορεί να συμβούν στο εγγύς μέλλον...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: