11.4.23

Δήθεν διαμαρτυρίες, κ. Μητσοτάκη;...


Νόρα Ράλλη

Αν κάτι μ’ αρέσει σ’ αυτή την κυβέρνηση (που μ’ αρέσουν πολλά!) είναι πως δεν αφήνει τη σκέψη μας να ηρεμήσει. Συνεχώς την ανατροφοδοτεί με νέα ερεθίσματα. 

Τέτοια ανατροφοδότηση είχα να νιώσω από το... «Ομιλείτε Ελληνικά» της Λιάνας Κανέλλη (μόλις είχα γεννηθεί, αλλά είναι σαν να το ’χω ζήσει ως ενήλικη!): δεν είναι κυβέρνηση αυτή, Εκπαιδευτική Τηλεόραση είναι! 

Οσο για τα ερεθίσματα, τόσα είχα να λάβω από ένα καλοκαίρι, τότε, αρχές του ’90, που μας είχαν φάει θυμάμαι τα κουνούπια, μικρά παιδάκια στο χωριό σαν ήμασταν: δεν είναι κυβέρνηση αυτή σε λέω, μύγα Τσε Τσε είναι!

Τελευταία τρανή πράξη ξεκάθαρης απόδειξης των παραπάνω είναι οι τελευταίες τρανές δηλώσεις ενός ξεκάθαρα γνήσιου πρωθυπουργού. «Δεν χωρούν επιπολαιότητες, δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης προχθές στα Γιάννενα. 

Για «επιπόλαιες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας» είχε κάνει λόγο και πριν από την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη. Και σαν να μην έγινε τίποτα, επαναλαμβάνει τη φρασούλα, καθώς φαίνεται πολύ του άρεσε. Προφανώς για τον ίδιο, τα σκάνδαλα, η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανεργία, όλα δηλαδή όσα ίσχυαν πριν από το έγκλημα στα Τέμπη και θα μπορούσαν (δυνητικά πάντα!) να αποτελέσουν λόγο κοινωνικής διαμαρτυρίας είναι το ίδιο ασήμαντα με την ίδια την εγκληματική τραγωδία των Τεμπών, που επίσης στάθηκε αιτία διαμαρτυρίας. 

Εξάλλου, είδαμε με τα ματάκια μας χιλιάδες χιλιάδων δήθεν διαμαρτυρόμενους στους δρόμους. Ευτυχώς, ο ίδιος είναι ο μόνος γνήσιος! (... τι γνήσιος; Προσθέστε εσείς δίπλα τον επιθετικό προσδιορισμό που επιθυμείτε)...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: