11.4.23

Οι τελευταίοι «πονοκέφαλοι»...


Να περιορίσουν τα λάθη και τις όποιες παραφωνίες και να κλείσουν εντελώς το θέμα των ψηφοδελτίων ώστε να ριχτούν πάση... δυνάμει στη μάχη των 40 ημερών ως τις κάλπες επιχειρούν το κυβερνών κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα είναι, πάντως, ότι ως τώρα οι αναταράξεις είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες, αλλά όχι ανύπαρκτες. Για παράδειγμα, η εθελούσια έξοδος του νυν βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη από το ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων συνδέεται, για τους καλά γνωρίζοντες, με τις πολιτικές του διαφωνίες για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεω και για τη διαχείριση των υδάτων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκη αποφάσισε να αναδεχθεί την πολιτική ευθύνη και το πολιτικό κόστος να επιμείνει, παρά τα αναπάντητα ερωτήματα για το δάνειο του οποίου ήταν εγγυητής, στην υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Ταυτόχρονως, τούτες τις μέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός «ζυγίζει» και τα τελευταία δεδομένα και μαδά τη μαργαρίτα πριν λάβει την τελική του απόφαση για το αν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια εκ νέου και τον παραιτηθέντα βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, μετά τις αποκαλύψεις για τις δουλειές που έπαιρνε από δημόσιους φορείς με απευθείας αναθέσεις ενόσω ήταν βουλευτής -κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου από το νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη καραδοκεί, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες του Matrix24.gr επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν αποφασίσει να επανεντάξει στις «γαλάζιες» λίστες τον κ. Χειμάρα, σε αντίθεση προφανώς με τον διαγραφέντα Ανδρέα Πάτση, που αποτελεί ξένο σώμα για την ΝΔ.

Τυφώνας… Αντώναρου

Βεβαίως, και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τους δικούς τους «πονοκεφάλους»: η υποψηφιότητα Αντώναρου, παρότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του όλο αυτό τον καιρό έχουν ουσιαστικά «μεταβολίσει» την ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει κάποιους εσωκομματικούς τριγμούς, ενώ έχουν ταυτόχρονα προσφέρει και επιχειρήματα -ή προσχήματα…- στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποκρούουν τα «φλερτ» περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και να χαρακτηρίζουν ως «υποκριτική» την στρατηγική της «προοδευτικής διακυβέρνησης». Βεβαίως, η ηγεσία του κόμματος εκτιμά αφενός το «πέρασμα» του Αντώναρου στα social media σε δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που τάσσονται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφετέρου θεωρεί ότι πριν τις εκλογές, είναι επιβεβλημένο για ένα κόμμα εξουσίας να είναι η διεύρυνση αμφίπλευρη. Όπως και να έχει, πάντως, πέραν της υποψηφιότητας Αντώναρου, κάποιους «τριγμούς» στην «Ομπρέλα» και ειδικά στους «53» προκάλεσε και η ανακοίνωση της βουλεύτριας στο Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια, διαφωνώντας με συγκεκριμένη υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειάς της. Ασφαλώς, γίνονται κάποιες παρασκηνιακές επαφές για να μεταπειστεί, ωστόσο οι πληροφορίες του Neo επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν φαντάζει και τόσο πιθανό…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: