10.4.23

Απ' τον Μητσοτάκη η γραμμή για τις αήθεις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...



Συντονισμένη επίθεση λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τη στάση που κρατάει απέναντι στην τροπολογία Βορίδη για δήθεν «μπλόκο» στο ακροδεξιό και νεοναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη εξαπολύει η Ν.Δ., ενόψει της ψηφοφορίας...

Μετά το παραλήρημα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιδόθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το «όχι» στην συγκεκριμένη ρύθμιση κλείνει το «μάτι» στους ναζί, στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη, τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός αποδεικνύοντας πως είναι αυτός ο βασικός υποκινητής της γραμμής της κυβερνώσας παράταξης ότι όποιος δεν στηρίξει την τροπολογία παίρνει θέση υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7 ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δείχνει σαν να μην θέλει τελικά να πετύχει αυτό το οποίο θέλουμε όλοι. Αυτό είναι να αποκλείσουμε τη Χρυσή Αυγή από τη δυνατότητα να συμμετέχει στις εκλογές». Και προχώρησε περαιτέρω τους άστοχους συμψηφισμούς λέγοντας ότι « δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί εκλεκτικές, θα έλεγα, σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».


«Μαζί είχαν ψηφίσει και στην προηγούμενη Βουλή, ουσιαστικά το 2014, μαζί ψήφισαν για να μην μπορέσουμε τότε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διαλυθεί η Βουλή για να πάμε στις πρόωρες εκλογές. Χωρίς να θέλω να κάνω οποιαδήποτε ταύτιση, θέλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή είναι στιγμή μέγιστης δημοκρατικής ευθύνης για όλους.

Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ απόσχει και τελικά ο Άρειος Πάγος δεν επιτρέψει, την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή, τότε αναρωτιέμαι τι θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά» είπε ακόμα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κλίμα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβλέποντας τις αντιδράσεις όχι μόνο του πολιτικού αλλά και του νομικού κόσμου, με αποκορύφωμα την παραίτηση σήμερα του προέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, μετά τις αιχμές που εξέφρασε για κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

«Μού είναι αδιανόητο, σάς το λέω ειλικρινά, να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο. Τους πληρώσαμε πολύ ακριβά» σχολίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε «τελείως ακατανόητη» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προηγουμένως ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε αήθη επίθεση στον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ρίξατε κύριε Ζαχαριάδη μαζί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο τον Δεκεμβριο του 2014 στη Βουλή; Ναι ή όχι; Κύριε Ζαχαριάδη αισθάνεστε υπεύθυνος που πέντε χρόνια δεν καταφέρατε να τελειώσετε τη δίκη της Χρυσής Αυγής η δίωξη της οποίας έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και Αντώνη Σαμαρά; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν έτοιμοι με τη δήλωση του κυρίου Βούτση να αλλάξετε την απλή αναλογική με τις ψήφους του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν μαζί με τον Κασιδιάρη στο “όχι” στο δημοψήφισμα; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή στα μισά σας νομοσχέδια;».

«Μήπως θυμάστε ότι συγκυβερνήσατε με τον Πάνο Καμμένο; Μήπως θυμάστε ποιος ήταν ο πιο γνωστός βασιλόφρων βουλευτής της ΚΟ της ΝΔ; Μήπως ήταν ο Πάνος ο Καμμένος; Σας πείραξαν οι βασιλόφρονες αφού συγκυβερνήσατε μαζί τους; Μήπως ξέρετε ότι έχετε ευρωβουλευτή σήμερα την κυρία Κουντουρά; Που ο πατέρας της ήταν Πρόεδρος των Βασιλοφρόνων Ελλάδος; Έρχομαι να σας δείξω την υποκρισία σας» είπε ακόμα.

Απ' την πλευρά  της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει: «Τρεις αλλεπάλληλες τροπολογίες για τον αποκλεισμό των νεοναζί, μια εν κρυπτώ συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, και η παραίτηση του τελευταίου που ακολούθησε, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ενδοιασμό να μετατρέπει μια σοβαρή υπόθεση για τη δημοκρατία σε παρωδία. Παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη».

Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου, «με αυτές τις αδιανόητες για μια δημοκρατία παρεμβάσεις όμως, αυτό που στο τέλος της ημέρας πετυχαίνει είναι να ενισχύει την Ακροδεξιά».

«Να ψηφίσουν έστω και τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που δίνει λύση στο αδιέξοδο με σεβασμό στο Σύνταγμα. Παιγνίδια με τους θεσμούς εν ονόματι της προστασίας τους είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: