12.4.23

Νίκος Παππάς υπέρ… Ευάγγελου Βενιζέλου...


Παρότι πολιτικά τους χωρίζει χάος και στο παρελθόν έχουν συγκρουστεί σκληρά και πολλάκις, στο βιβλίο του Νίκου Παππά «ΜΜΕ την άδειά σας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θεμέλιο» και περιέχει και πολλά άγνωστα ως τώρα παρασκήνια από την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο... πρώην υπουργός «δικαιώνει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 92, ο Νίκος Παππάς όχι απλώς υπενθυμίζει ότι ο πρώτος που θέσπισε νόμο ο οποίος προέβλεπε διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών ήδη από το 1995, αλλά και κάτι ακόμη: ότι ο νυν καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ «εκπαραθυρώθηκε» περιέργως μετά την θέσπιση αυτού του νόμου!

Αναφερόμενος στον νόμο 1866/1995, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «προέβλεπε για πρώτη φορά τη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών». Και συνεχίζει ο πρώην υπουργός: «Από το σημείο εκείνο και μετά, η διαγωνιστική διαδικασία προβλεπόταν σε όλους τους σχετικούς με την τηλεόραση νόμους, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων». 

Λίγο παρακάτω, ο Νίκος Παππάς, αφού έχει αναφέρει πως ως το 2016, αυτές οι «προθέσεις» δεν είχαν εφαρμοστεί από κανέναν, προχωρά σε μία… ουσιώδη και γεμάτη νόημα αναφορά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «…σύμφωνα με τον νόμο Βενιζέλου, προβλεπόταν καταβολή τελών χρήσης συχνοτήτων. 

Ω του πολιτικού και νομικού θαύματος, όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτοπίστηκε από το υπουργείο και η καταβολή αυτών των τελών, όπως θα αναφέρουμε αναλυτικά παρακάτω, συνεχώς αναβαλλόταν!»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: