11.4.23

Αυλαία...


...με φόντο το εκλογικό «φρένο» στο μόρφωμα Κασιδιάρη...

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης που επιχειρεί να αποτρέψει τη συμμετοχή στις εκλογές του πολιτικού μορφώματος Κασιδιάρη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προέβη στη νέα ρύθμιση, όταν αντελήφθη ότι το... πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου ενδέχεται να κρίνει θετικά τη συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου. Ωστόσο κι αυτή τη φορά επέλεξε να κλείσει τα αυτιά του στις εύλογες φωνές κομμάτων και συνταγματολόγων, διορθώνοντας το λάθος του με νέο ατόπημα: επέβαλε υποχρεωτική συμμετοχή στην απόφαση της ολομέλειας του Α1 τμήματος, δηλαδή και τα 10 μέλη.

Η ενέργεια αυτή του υπουργού έφερε την οργισμένη αντίδραση από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 τμήματος, Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος με επιστολή του κατήγγειλε ως ωμή και αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη την τροποποίηση της τροπολογίας. Χθες, ο κ. Τζανερίκος οδηγήθηκε σε αναγκαστική παραίτηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανοιχτή επιστολή του.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης προδίδουν πανικό, αλλά κυρίως επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις όσων έλεγαν ότι είναι λάθος η ανάθεση στον Αρειο Πάγο της δυνατότητας να ελέγχει την πολιτική ουσία των κομμάτων και όχι απλώς την τυπική τήρηση των προβλεπόμενων απαιτήσεων.

Κατά τη συζήτηση αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας όχι όμως και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα προσέλθει στην Ολομέλεια.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την κυβερνητική τροπολογία

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής τη Δευτέρα (10/04), ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Χατζηγιαννάκης χαρακτήρισε ως αδιανόητη τη δημόσια αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει ρίξει πλέον πολύ νερό στο μύλο του κόμματος Κασιδιάρη, που πραγματικά έχετε αρχίσει να τον ηρωοποιείτε στα μάτια πάρα πολύ μεγάλου κομματιού κόσμου. Έρχεστε πλέον σε σύγκρουση ακόμα και με την ίδια τη δικαιοσύνη, με το αρμόδιο Τμήμα, γιατί τους λέτε στην ουσία ότι 'δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα το κόψετε και πρέπει εμείς να σας ορίσουμε με ποιο τρόπο θα κοπεί'».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απέχει από την ψηφοφορία εκτός κι αν η πλειοψηφία κάνει δεκτή την πρόταση που είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο επί τη βάσει της εισήγησης Κοντιάδη - Αλιβιζάτου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: