12.4.23

Κρυπτόμενος ως το τέλος...


H Βουλή, όπως αυτή αναδείχθηκε στις εκλογές του 2019, ολοκλήρωσε τις εργασίες της χθες, με βροχή τροπολογιών-τακτοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες και έντονη αντιπαράθεση γύρω από δύο μείζονα ζητήματα: 

τη ρύθμιση -τρίτη κατά σειρά- για το... φασιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη, το λάθος, δηλαδή, πάνω στο λάθος που μετέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δωρεάν χορηγό της προεκλογικής καμπάνιας των ακροδεξιών, και φυσικά το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού. 

Η Ν.Δ. αρνήθηκε να στηρίξει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τις ρυθμίσεις που προτείνουν οι έγκριτοι συνταγματολόγοι Αλιβιζάτος και Κοντιάδης, ενώ το ίδιο έπραξε και με την προτεινόμενη ρύθμιση για την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Ο Μητσοτάκης επέλεξε στην αυλαία της κοινοβουλευτικής περιόδου να απουσιάζει. Η απαξίωση και ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου σφραγίστηκαν με τον πρωθυπουργό κρυπτόμενο προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω φθορά από την πολιτική σύγκρουση. Αντί να σφραγίσει με την παρουσία του την τελευταία συνεδρίαση, δραπέτευσε. Ξανά. 

Ειρωνεία της τύχης, τον ρόλο του πρωθυπουργού έπαιξε ο Μάκης Βορίδης υποδυόμενος τον ευαίσθητο αντιφασίστα δημοκράτη. Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης τρέμει την αντιπαράθεση επί των πεπραγμένων και επί των προγραμματικών θέσεων. 

Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να υπερασπίζεται για πάντα το ψέμα, ενώ ουδεμία πρόταση και προοπτική έχει να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Ας μην ανησυχεί πλέον. Μετά τις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα τον απαλλάξει από το άγχος...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: