Στη συνάντησή του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτηση επίσπευσης της εισαγγελικής έρευνας για την παρακολούθησή του. Η αξίωση του κ. Ανδρουλάκη έρχεται λόγω της χαρακτηριστικής καθυστέρησης της δικαστικής έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση, που... έχει διασύρει διεθνώς τη χώρα εδώ και πολλούς μήνες στη σκιά της συνεχόμενης επιχείρησης συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ο ν. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η υπόθεση αυτή δεν θα παραγραφεί ούτε πολιτικά ούτε ποινικά. Και να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι ότι θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους». Καλά κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητάει επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας.
Ο ρυθμός της διαδικασίας είναι αργός, εξωφρενικά αργός, περίεργα αργός, με συνέπεια να δημιουργούνται υποψίες ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια που ευνοεί την κυβέρνηση, στόχος της οποίας είναι η συγκάλυψη. Καλά κάνει ο κ. Ανδρουλάκης και προειδοποιεί ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν και ότι η υπόθεση δεν θα παραγραφεί. Καλά κάνει και μιλάει ακόμη και για ποινικές ευθύνες.
Η σιγουριά του πάντως ότι θα πέσει άπλετο φως ή ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο (οι δύο φράσεις που λόγω της κατάχρησης και της διάψευσης έχουν γίνει κακόγουστο ανέκδοτο) είναι προβληματική. Στην Ελλάδα σπανίως έχουμε δει να εξιχνιάζονται οι βρόμικες ιστορίες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Συνήθως την πληρώνουν οι περιφερειακοί εμπλεκόμενοι και οι οργανωτές μένουν στο απυρόβλητο. Λίγες οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί και κρατάνε μικρό καλάθι ξέροντας τη διαπλοκή που υπάρχει ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό και σε τμήματα της δικαστικής εξουσίας. Τα περί διάκρισης των εξουσιών και ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που διακινούνται από κομματικούς παράγοντες ελάχιστους πείθουν.
Σύμφωνα με την ανάλυση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο μέγαρο Μαξίμου είχε εγκατασταθεί ένα παρακρατικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό που παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και άλλους που ήταν σε κεντρικά πόστα της κυβέρνησης και του κράτους. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν μας έχει πληροφορήσει γιατί έβαλε την ΕΥΠ να τους παρακολουθεί με δικά της μέσα ή με το παράνομο λογισμικό Predator.
Ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι που την ανάγκασαν να δώσει εντολή για να παρακολουθηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Χατζιδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τα υπόλοιπα θύματα του σκανδάλου των υποκλοπών; Ποιοι ήταν τα μακριά χέρια του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ; Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων και ο ανιψιός του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης.
Και οι δύο αποπέμφθηκαν ή παραιτήθηκαν, που σημαίνει ότι χρεώθηκαν την ευθύνη για την εκτροπή. Αυτοθέλητα; Προσφέρθηκαν να θυσιαστούν για να σώσουν τον ευεργέτη τους; Με ή χωρίς ανταλλάγματα; Εκβιάστηκαν; Αρνούνται να μιλήσουν για την ουσία της υπόθεσης επικαλούμενοι το απόρρητο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν τους έχει μηνύσει μέχρι τώρα;
Και κάτι άλλο που αφορά την άποψή του για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Δεν απορρίπτει την περίπτωση συμπόρευσης με τη Ν.Δ. στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης.
Ομως το σύστημα Μητσοτάκη που καταγγέλλει ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι μονοπρόσωπο. Ελέγχει απολύτως το μέγαρο Μαξίμου. Το στηρίζουν πολλοί υπουργοί. Στο κόμμα είναι κυρίαρχο. Εχει άκρες στη δικαστική εξουσία. Υποστηρίζεται από πολλά μέσα ενημέρωσης. Πιστεύει ο κ. Ανδρουλάκης ότι, ακόμη κι αν δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης να παραμερίσει (απίθανο), το παρακρατικό σύστημά του θα τεθεί εκτός λειτουργίας; Ευσεβείς πόθοι...
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου