11.4.23

Προεκλογικό σποτ για Χρυσό Βατόμουρο...


...από τον «σύμβουλο για θέματα Λατινικής Αμερικής»...

ΒΙΝΤΕΟ

Με τον δικό του τρόπο φιλοδοξεί να βάλει τέλος στα κακώς κείμενα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσονας Πιπίνης, ο οποίος είναι υποψήφιος στο νομό Λέσβου για τις εκλογές της 21ης Μαίου.

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο κάνει το δικό του... προσωπικό αυτό – marketing και μας εκθέτει τους λόγους που πρέπει οι πολίτες του νομού να τον στηρίξουν για βουλευτή.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ο Ρένος Χαραλαμπίδης, γνωστός ηθοποιός. Στον ρόλο του τοπικού κομματάρχη, αντικατοπτρίζει ένα ολόκληρο σύστημα και μία λογική που ο Ιάσονας Πιπίνης φαίνεται να θέλει να αφήσει πίσω του.

Προσωπικές χάρες, ρουσφέτια, τοπικοί άρχοντες και άλλα «τέρατα»  δεν του αρέσουν του υποψηφίου με τη Νέα Δημοκρατία Ιάσονα Πιπίνη, ο οποίος κάποια στιγμή αποφασίζει να εμφανιστεί και να βάλει στη «θέση» του επιτέλους αυτόν τον κομματάρχη.

Στο πολιτικό και προεκλογικό σκέλος του βίντεο, έρχεται ο κ. Πιπίνης που έχει τις λύσεις και την τεχνοτροπία  και λέει στον κομματάρχη πως «οι κάτοικοι του νομού Λέσβου θέλουν να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες του παρελθόντος. Θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αναμορφώσουμε τα νησιά μας. Τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Για να ωφεληθούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι».

«Δεν κατάλαβα. Έγινε επανάστασις; Τέτοια θέματα δεν μας απασχολούν στο γραφείο μας κύριε», ρωτάει με ύφος – με πολύ ύφος – ο κομματάρχης Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Σε λίγο καιρό οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουμε να αναμορφώσουμε τον νομό Λέσβου. Τώρα έχουμε την ευκαιρία. Σύντομα οι πολίτες θα αποφασίσουν τι πραγματικά θέλουμε για τον τόπο που αγαπάμε», λέει ο πάντα έτοιμος να «τσακίσει» τον κομματάρχη, Ιάσονας Πιπίνης.

Σίγουρα όσοι παρακολούθησαν το βίντεο κατάλαβαν πως στον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Ιάσονα Πιπίνη δεν αρέσουν τέσσερα πράγματα: Οι προσωπικές χάρες, τα ρουσφέτια, οι νοοτροπίες του παρελθόντος και οι τοπικοί άρχοντες.

Υπάρχει μια «υποψία», βέβαια ότι ο υποψήφιος θέλει να γίνει Πιπίνης στην θέση του Χαράλαμπου Αθανασίου, του βουλευτή Λέσβου δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας. Ποιες είναι οι ενδείξεις, όμως;

Αρχικά τα «αρχαΐζοντα» ελληνικά, η καμπαρντίνα, η «γενναιοδωρία» υποσχέσεων και γενικότερά η συμπεριφορά, αφού ο κ. Αθανασίου είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του δεξιού παλαιοκομματισμού στο νομό Λέσβου.

Ο Ιάσονας Πιπίνης μάλλον ήθελε να δώσει μία «οφειλόμενη» απάντηση στον συνυποψήφιο του, για τότε που ο τελευταίος εκμεταλλέυτηκε την θέση του ως αντιπρόεδρος της Βουλής και με κλασική συμπεριφορά κομματάρχη του νησιού του συμμετείχε μόνο αυτός στην εκδήλωση για δωρεά ασθενοφόρου οχήματος προς το Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου από την Βουλή. Ο Ιάσονας Πιπίνης δεν έλαβε καμία πρόσκληση τότε.

Όλα καλά, αφού δεν του αρέσουν αυτά ποιοι είμαστε εμείς να του πούμε πως βρίσκεται σε λάθος κόμμα… Αλλά θέλαμε να του πούμε πως μας θύμισε λίγο πως είναι «να μασάς μία πετσέτα πολύ στεγνή», που λέει και ο Δημήτρης Οικονόμου εξηγώντας τι είναι cringe.

Κύριε Πιπίνη, εμείς γελάσαμε. Ίσως ο κύριος Αθανασίου να μην γέλασε τόσο πολύ όμως...


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: