12.4.23

Υποκρισία με Κασιδιάρη...


Μετά από μήνες καταγγελιών, μετά από εβδομάδες προπαγάνδας κατά της αντιπολίτευσης, μετά από τις παλινωδίες που... έφεραν τη χθεσινή ψήφιση ακόμη μιας διάταξης για να μην κατέβει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, τώρα η κυβέρνηση... θυμήθηκε να πραγματοποιήσει έλεγχο για τις ενέργειες του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής μέσα από τη φυλακή.

Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση εντυπώσεων και επικοινωνιακού παιχνιδιού για τις επικείμενες εκλογές η κυβέρνηση διαρρέει ότι προχωρά πειθαρχικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν ο Η. Κασιδιάρης διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Πηγές της γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σήμερα θα συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα για να εξετάσει εάν ο καταδικασμένος ναζιστής χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του για προσωπικά θέματα όπως έχει δικαίωμα ή για άλλους λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Στην κυβέρνηση ανακάλυψαν εσχάτως όχι έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του, αλλά και βίντεο με μηνύματα που ακούγεται ο ίδιος.

Η ΕΡΤ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει κινητό στη φυλακή-κάτι που απαγορεύεται-ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ και αυτό έχει φανεί και από τους πολλούς ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέει ότι ο Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο ιντερνετ αυτά που λέει.

Αναμένεται αν το Συμβούλιο επιβάλει πειθαρχικές ποινές και τις είδους στον Κασιδιάρη, μετά τη συνεδρίασή του.

Όλα αυτά έρχονται μετά από εβδομάδες έντονης αντιπαράθεσης με αφορμή την τροπολογία Βορίδη που σκοπεύει στο να εμποδίσει την κάθοδο του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές.

Χθες, μετά από μια έντονη συνεδρίαση, κατά την οποία η πλειοψηφία έκλεισε για ακόμη μια φορά τα αυτιά στις ενστάσεις και την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, η τροπολογία έγινε δεκτή με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον 'Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης ισχυρίστηκε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της Κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί ένα σφοδρό σφυροκόπημα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «θεσμική αποκοτιά», ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη για την απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Δεν άφησε αναπάντητο, βέβαια, και το όργιο κυβερνητικής προπαγάνδας μετά την προσπάθεια του Μαξίμου να... ξαναγράψει την ιστορία και να χρεώσει τη Χρυσή Αυγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι κλείνει το μάτι στους νεοναζί για να προσθέσει «δίνετε επιχειρήματα προσφυγής για ακύρωση εκλογών. Τι ντροπή για τη Δημοκρατία να βγει απόφαση που τους δικαιώνει…»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: