11.4.23

«Γελάω με τον Μητσοτάκη...


...και τις δικαιολογίες για να αποφύγει το debate»...

Για πολλοστή φορά, όχι μόνο σε αυτή την εκλογική περίοδο, αλλά μαζί και με την προηγούμενη, ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμετρηθούν σε ένα debate. Κάτι που ο Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το... λιβάνι με ευφάνταστες προφάσεις (ή και καθόλου προφάσεις, κάνοντας απλώς τον ανήξερο). 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες αναφορά σε αυτή την ντρίμπλα του Μητσοτάκη, μιλώντας στο Star και τόνισε: 

«Γελάω με τον τρόπο που προσπαθεί να το αποφύγει. Αυτός που μιλάει για σύγκριση και λέει το δίλημμα των εκλογών είναι “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”  αρνείται να κάτσουμε σε ένα τραπέζι οι δυο μας και να συγκριθούμε. 

Και να καταθέσουμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας. Διαρκώς ξεφεύγει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν δέχεται ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Και όλοι μαζί, αλλά και οι δύο μας. Γιατί αύριο το πρωί ο ένας από τους δυο θα κερδίσει. Αν ήταν να κερδίσει κάποιος τρίτος, ας ερχόταν και ένας τρίτος. 
Να κάτσουμε και όλοι μαζί, αλλά γιατί θέλει άλλους τέσσερις ανάμεσά μας αφού αυτός ζητάει την σύγκριση;

Είναι φοβερό το πόσο προσπαθεί να αποφύγει. Εγώ το 2015 κ. Ζαχαρέα ήμουν απέναντι στο κ. Μεϊμαράκη. Κάναμε με όλα τα κόμματα και έκανα και εγώ με τον Μεϊμαράκη. 

Έχασε η δημοκρατία από αυτό ή κέρδισε; Με τους πέντε, με τους έξι είναι και λίγο σούπα και είναι δύσκολο να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Και την κάνουμε και στη Βουλή. Γιατί θέλει να αρνηθεί αυτό που γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: