13.4.23

Σκοτάδι...


Βαθιά στη λάσπη και στη σήψη συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα και τους θεσμούς της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακόμα και στο παρά πέντε της εκλογικής διαδικασίας. Σκοτεινοί κύκλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Δικαιοσύνη παίζουν στα ζάρια τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία προς τις κάλπες. 

Η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη υπό τον μανδύα της... αντιφασιστικής ευαισθησίας όχι μόνο δεν ορθώνει τείχος στην κάθοδο των νεοναζιστικών μορφωμάτων τύπου Κασιδιάρη, αλλά καθιστά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά χορηγούς της προεκλογικής καμπάνιας των φασιστών. 

Ταυτόχρονα, διακινδυνεύει την πρόκληση αντιθεσμικής εκτροπής. Οι καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συνάντηση, πλην του Γεραπετρίτη, και με «ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα», που του ζήτησε να βοηθήσει να περάσει η ρύθμιση με αντάλλαγμα αξιοποίησή του σε ανεξάρτητες Αρχές, συνιστούν, με λίγα λόγια, απόπειρα εξαγοράς ανώτατου δικαστικού.

Αλήθεια, ο κύριος Μητσοτάκης γνώριζε; Ποιον πείθει η διαρροή-διάψευση του Μαξίμου ότι δεν υπήρχε δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας πλην Γεραπετρίτη; Ο Χρήστος Τζανερίκος δεσμεύτηκε ότι αν δεν βγει να μιλήσει ο «ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας», θα το πράξει ο ίδιος. 

Η κατάντια στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα και τους θεσμούς της το σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Δρουν μόνο στο σκοτάδι, με εκβιασμούς, νταραβέρια και παρακρατικές μεθόδους από το 2019 έως και σήμερα. Όλα σε γνώση και κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πολιτική αλλαγή καθίσταται πλέον ανάγκη για φως, διαφάνεια, δημοκρατία, κάθαρση...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: