6.3.23

Γ. Ραγκούσης: H τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε το καλοκαίρι του 2019...

«Βόμβα» από τον τομεάρχη Διαφάνειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Δύο οι σταθμάρχες που ήταν στην βάρδια.
Στα νέα δεδομένα, έξι ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Διαφάνειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα...

Μετά τη συνάντηση του με εργαζομένους του ΟΣΕ προχώρησε σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου αναφερόμενος σε αυτά που του είπαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

«Η τηλεδιοίκηση υπήρχε και λειτουργούσε στο σταθμό Λάρισας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 όπου και ξέσπασε μια πυρκαγιά στο σταθμό Ζαχάρεως. Αυτή η πυρκαγιά είχε σαν αποτέλεσμα να τερματιστεί η τηλεδιοίκηση» δήλωσε, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία.

Αναγνώρισε πως όσο λειτουργούσε υπήρχαν κάποια προβλήματα «λόγω των περιστατικών κλοπών κατά μήκος της διαδρομής» αλλά «έδινε τη δυνατότητα στον σταθμό της Λάρισας να ''βλέπει'' μια πολύ μεγάλη απόσταση για 100-110 χιλιόμετρα. Όσο ήταν σε λειτουργία το σύστημα ο σταθμός της Λάρισας δεν ήταν ''τυφλός''. Μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία των τρένων».

Ο Γ. Ραγκούσης έλαβε και ενημέρωση για τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από το 2004 μέχρι το 2019 με δύο σταθμάρχες «ο συμβατικός, να τον πω έτσι, και ο σταθμάρχης τηλεδιοίκησης» και πως αυτό «σταμάτησε, όπως ενημερωθήκαμε, τον Ιούλιο του 2019».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χαρακτήρισε σοβαρά τα νέα δεδομένα φροντίζοντας να διευκρινίσει «δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε κάνουμε έρευνα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

Πρώην σταθμάρχης Λάρισας: «Η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019»
Στο μεταξύ, ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας, Ιωάννης Κολλάτος τόνισε (MEGA) πως η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

«Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 η αίθουσα της τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε κανονικά» ανέφερε ο πρώην σταθμάρχης που ήταν ο άνθρωπος που έχει θέσει σε λειτουργία το σύστημα της τηλεδιοίκησης στην Λάρισα από το 2007.

Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε να υπάρχει το 2019, κατήγγειλε στο in ο Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου, με εμπειρία 40 ετών.

Ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε; «Η τηλεδιοίκηση σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια αφού υπήρχαν δολιοφθορές και έλλειψη προσωπικού», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: