8.3.23

Τους «δολοφόνους» καταγγέλλουν οι φοιτητές...


Από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις εδώ και 20 χρόνια στη Λαμία.
«Πλημμύρα» περικύκλωσε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης...
«Δολοφόνοι» έγραψαν με κόκκινα γράμματα φοιτητικοί σύλλογοι στην άσφαλτο έξω από τη Βουλή, όπου έχει φτάσει μεγάλος όγκος των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας...



Από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις εδώ και 20 χρόνια στη Λαμία

Μία ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Λαμία και πάνω από 2.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης. «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» ήταν το κεντρικό σύνθημα ενώ παράλληλα πανό και συνθήματα απαιτούσαν να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα. Πρόκειται για την τρίτη κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες και από τις πλέον μαζικές της τελευταίας 20ετίας στην περιοχή.

Το παρών έδωσαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, σιδηροδρομικοί ενέργεια αλλά και συνταξιούχοι, όπως επίσης και φορείς των εργαζομένων και τα δύο Εργατικά Κέντρα. «Μέσα σε αυτό το τρένο ήταν συμφοιτητές μας, συμμαθητές μας, ήταν γονείς μας. Θα μπορούσε ο καθένας από μας να είναι στη θέση τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξανασυμβεί» υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών κατά τη διάρκεια των ομιλιών στην κεντρική Πλατεία της Λαμίας.

Οι μαθητές τη Λαμίας οργανώνουν νέα συγκέντρωση στην ίδια πλατεία στις 6 το απόγευμα.

«Πλημμύρα» περικύκλωσε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Δεν κατάφεραν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν με δακρυγόνα την παλλαϊκή πορεία στη Θεσσαλονίκη, που έφτασε από τους γύρω δρόμους στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά περικυκλώθηκε από διαδηλωτές. 

«Η ιδιωτικοποίησή σας σκοτώνει», «κρατικοποίηση τώρα», «ζούμε από τύχη», «Δεν πωλείται» γράφουν, μεταξύ άλλων τα πανό.

ό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: