5.3.23

Πλησιάζει η στιγμή της λήξης των ερευνών στα Τέμπη...



Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών στα συντρίμμια των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών, η μετωπική σύγκρουση των οποίων το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, διέλυσε δεκάδες οικογένειες, κυρίως νέων ανθρώπων και βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα...

Στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρώσει τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.


Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, με μια φημολογία να κάνει λόγο για αλλοδαπό που ενδεχομένως μπήκε τελευταία στιγμή στο επιβατικό τρένο, ίσως και χωρίς εισιτήριο, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στην αμαξοστοιχία, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.


Στον τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φονική σύγκρουση των δύο συρμών και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

►Στο μεταξύ, δεν φαίνεται να ισχύει το ρεπορτάζ που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο παρουσίαζε βελτίωση η κατάσταση της υγείας του 20χρονου Γεράσιμου, που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου επιβατικού τρένου και νοσηλεύεται διασωλημένος σε ΜΕΘ, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε σήμερα Κυριακή, στη διάρκεια του μεσημεριανού του δελτίου, λόγο για παρανόηση σχετικά με την ταυτότητα του συνεντευξιαζόμενου που φιλοξενούσε στο χθεσινοβραδινό του ρεπορτάζ και ζήτησε συγγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: