4.3.23

Αθώα η Τουλουπάκη...


Ομόφωνα αθώος για κακούργημα ο Παπαγγελόπουλος, ένοχος για δύο πλημμελήματα...
Με ψήφους 9-4, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε αθώα την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας. 

Παράλληλα, ο... πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  κρίθηκε ομόφωνα αθώος για ηθική αυτουργία, στο αδίκημα που συνδεόταν με την κ. Τουλουπάκη. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε αθώος για το κακούργημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με τις καταγγελίες των εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και Γ. Τσατάνη (ψήφοι 8-5) για παρεμβάσεις στις έρευνες για τους επιχειρηματίες Βγενόπουλου και Αλαφούζου (7-6) και του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου (8-5).

Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, με ψήφους 7-6, κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τις καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 8-5 αναφορικά με τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι του άσκησε πιέσεις στην έρευνα για τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα.

Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου (που απουσιάζει λόγω ασθενείας) ζήτησε ελαφρυντικά, με το δικαστήριο να έχει διακόψει προσωρινά. 

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας  Όλγα Σμυρλή είχε προτείνει την απαλλαγή τόσο της κ. Τουλουπάκη, όσο και του κ. Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα, η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους μάρτυρες κατηγορίας Ελένη Ράικου και Π. Αθανασίου, χαρακτηρίζοντάς τους αναξιόπιστους, ενώ για την υπόθεση Βγενόπουλου-Marfin, η εισαγγελέας έκανε λόγο για νομικά ακατανόητες και παράνομες ενέργειες της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: