6.3.23

Το «κενό μνήμης» του σταθμάρχη και το πρόγραμμα υπηρεσιών...



Μαραθώνια ήταν η απολογία του μοιραίου σταθμάρχη ο οποίος κρατείται στις φυλακές Λάρισας. Ο 59χρονος, που είχε βάρδια τη νύχτα που συγκρούστηκαν μετωπικά η επιβατική και η εμπορική αμαξοστοιχία λίγο έξω από τα Τέμπη, ισχυρίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά την απολογία του ότι έχει «κενό μνήμης» για τους επίμαχους χειρισμούς του και δήλωσε σίγουρος ότι δεν έδωσε εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη...

O κατηγορούμενος επικαλέστηκε αυξημένο φόρτο εργασίας και εξήγησε ότι επί είκοσι λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με τη σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του σταθμάρχη, ο 59χρονος «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας», δίνοντας τον τόνο της κεντρικής υπερασπιστικής γραμμής ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε πρόσωπα που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
poster
Το γεγονός πως ήταν μόνος του φέρεται να επιβεβαιώνει και ο η κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων, που ανέλαβε την επόμενη βάρδια.

Ο συνάδελφος του προφυλακισμένου έμεινε για περίπου 2,5 ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, προσκόμισε έγγραφο με το αρχικό πρόγραμμα υπηρεσιών των σταθμαρχών για τον μήνα Φεβρουάριο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρεται να αναγράφονται συνολικά τρεις βάρδιες για το βράδυ της μοιραίας Τρίτης, οι οποίες ήταν 9ωρες:

Πρωϊνή: 6.00 – 15.00
Απογευματινή: 14.00 – 23.00
Βραδινή: 22.00 – 7.00
Οι δύο πρώτες βάρδιες προβλέπουν δύο μόνιμους σταθμάρχες, ενώ στην τρίτη και τελευταία προβλέπεται ένας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των ευθυνών καλούνται να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα. Σκοπός είναι να συλλεγούν όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται, προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: