10.3.23

Δεν φταίμε όλοι...


Την ενόχλησή τους από την προσπάθεια που διαπιστώνουν ότι κάνει η κυβέρνηση να …διαχυθεί σε όλους η ευθύνη για το πολύνεκρο... δυστύχημα στα Τέμπη, δεν κρύβουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του κόμματος μιλούν μόνο με επιχειρήματα δημοσίως, αναφερόμενα σε συγκεκριμένες συμβάσεις που δεν υλοποιήθηκαν, σε παρατάσεις που δόθηκαν χωρίς εξήγηση και σε επιπλέον κόστος για τον ελληνικό λαό. Έτσι, μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η οργίλη αντίδραση του κόμματος στο περίφημο «φταίμε όλοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες.

«Αν πρέπει να σκεφτόμαστε μια και δυο φορές πριν τοποθετηθούμε δημόσια για ένα θέμα, αυτές τις μέρες πρέπει να σκεφτόμαστε πενήντα-επτά φορές πριν μιλήσουμε, και πρώτος ο κ.Μητσοτάκης», δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον Σκάι και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει ‘με κυνικό τρόπο’ την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη στα λόγια και προσπαθώντας στην πραγματικότητα να την επιμερίσει σε όλους. «Αυτός που με δική του εντολή, γίνεται οτιδήποτε καλό τέσσερα χρόνια σε αυτό τον τόπο και που στα στραβά και στα άσχημα λέει ότι ‘φταίμε όλοι’. Αυτός, που λίγες ώρες μετά την τραγωδία θα πήγαινε στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Βορείου Ελλάδας υποθέτω για να πει στους συμπολίτες μας ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς για να βάλουν τα παιδιά τους μέσα, όπως έκανε ο υπουργός του κ.Καραμανλής που ακόμη φιγουράρει στα ψηφοδέλτια των Σερρών. Ε, λοιπόν, όχι. Δεν φταίμε όλοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε.

Από την κριτική της Χαριλάου Τρικούπη όμως, δεν γλιτώνει ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Διότι, αν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιλέγουν να θυμίζουν με νόημα ότι δεν ήταν στα δικά τους συρτάρια εκκρεμής η σύμβαση 717 του 2014 επί εννέα χρόνια, με επτά παρατάσεις και 54 εκατομμύρια συμβατικό αντικείμενο, αντιστοίχως τονίζουν ότι δεν ήταν στα δικά τους συρτάρια ούτε οι παραιτήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων του ΟΣΕ που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, δε θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά από το να καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της, και παράλληλα να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ανάλογα περιστατικά...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: