17.2.23

O μάνατζερ Πιτσιλής...


Aπό μια άποψη, πάλι καλά να λέμε! «Αγιο έχουμε», όπως θα έλεγε γνωστός ρεπόρτερ για διασωθέντα ύστερα από τρομακτική πρόσκρουση οχημάτων. Ευτυχώς που η ΔΟΥ προχωρά μόνο στη δέσμευση του (ακατάσχετου) μισθού και σε κοινοποίηση έκθεσης για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (π.χ. για χρέη ύψους 13.943,97 ευρώ) και δεν μας ενεργοποιεί το φόβητρο της «στενής». Μην ξεχνάτε ότι ...στις π.Χ. εποχές (και με το π.Χ. εννοώ προ Χριστίνας εποχές), αν χρωστούσες στην εφορία 13.943,97 ευρώ, μπορεί να έσωζες το σπιτάκι, αλλά θα έχανες την ελευθερία σου. Κι αυτό ίσχυσε μέχρι το 2008.


Γι' αυτό ξαναλέμε: «Nα 'ναι καλά ο κ. Πιτσιλής» που στο ραβασάκι της δικαστικής επιμελήτριας για την αναγκαστική κατάσχεση πρώτης κατοικίας, 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς, η υπηρεσία του ορίζει στα 250.000 ευρώ την τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό! Τέτοια τιμή δεν την περιμέναμε. Μας περιποιεί τιμή να μας περιποιείται τόσο πολύ ο κ. Πιτσιλής αφού και θα εξοφληθούν οι οφειλές, και το σπίτι θα εκπλειστηριαστεί για 13.943,97 ευρώ, και λεφτά θα μας μείνουν στο χέρι.


Οχι, δεν του κρατάμε κακία που δεν μπήκε στον κόπο να μας στείλει ένα μηνυματάκι και πλανηθήκαμε ελπίζοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα αποπληρώσουμε την οφειλή. Αλλωστε, πώς να τα προλάβει όλα ένας άνθρωπος. Γιατί ο κ. Πιτσιλής είναι κι αυτός άνθρωπος κι όχι θεός. Δεν γίνεται σε αυτήν την κυβέρνηση να είναι όλοι θεοί!

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να τα σχεδιάζει όλα και ταυτοχρόνως; Kαι 72 ή 120 δόσεις και «εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας», η οποία μάλιστα τελεί υπό την προστασία του νόμου Κατσέλη; Kαι μη βιαστείτε να μου απαντήσετε ότι όλα αυτά δεν τα κάνει ο κ. Πιτσιλής, γιατί, απλώς, παραμένει άνθρωπος κι όχι θεός, αλλά τα κάνουν οι υπηρεσιακοί που φοβούνται τις ποινικές ευθύνες εάν λήξει η πενταετία παραγραφής των χρεών. Οχι, μην το πείτε. Γιατί στο κυβερνητικό «Πάνθεον» δεν υπάρχουν απλοί άνθρωποι, παρά μόνο μάνατζερ-θεοί.

Χριστίνα Κοψίνη

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: