20.2.23

Ψίχουλο - ψίχουλο «πουλάνε» το market pass...



Έχοντας εξαγγείλει το πιο πρόσφατο «τυράκι» της επιδοματικής της πολιτικής, καιρό πριν και συντηρώντας τη φιλολογία γύρω από αυτό με δηλώσεις «ήξεις αφίξεις», η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, σε προεκλογικό πνεύμα, ανακοίνωσε - πάλι μεσοβέζικα - ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «market pass ανοίγει από αύριο και την Τετάρτη» και θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου...

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκίνησε με τη  χιλιοειπωμένη κάρτα αγοράς, την ώρα που σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 89,7% των καταναλωτών δηλώνει πως δυσκολεύεται οικονομικά εξαιτίας των αυξημένων τιμών στα σούπερ μάρκετ: «Από αύριο και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην κάρτα αγοράς. Δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών. Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια, τα οποία ξεκινούν από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ αγορές».

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη «το Καλάθι του Νοικοκυριού διευρύνεται κατά εννέα κατηγορίες προϊόντων. Από τις 51 κατηγορίες που ισχύουν σήμερα θα πάμε στις 60, ενώ από την ίδια μέρα μπαίνει σε εφαρμογή και το Σαρακοστιανό Καλάθι», με τις ανατιμήσεις ωστόσο για τα προϊόντα των ημερών, όπως ο χαλβάς, η λαγάνα, ο ταραμάς και τα θαλασσινά, να καταγράφουν άλματα.
Πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο
Όταν η εφαρμογή ανοίξει, οι πολίτες θα πρέπει να επικαιροποιήσουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr τα εξής στοιχεία:

Διεύθυνση email
Αριθμό κινητού τηλεφώνου
Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Τα εισοδηματικά κριτήρια

Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: