8.2.23

Το δίλημμα των εκλογών: Μητσοτάκης ή κράτος;...


Ο Μητσοτάκης βρήκε «πολύ ικανοποιητική» την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία. Ποιος; 

Ο Μητσοτάκης, που έκλεισε τα σχολεία, αλλά το 2011 αναρωτιόταν: «Πέντε πόντοι χιόνι, δρόμοι ανοιχτοί και τα σχολεία κλειστά… Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί;» (9 Μαρτίου). Και το... 2012 είχε απορίες: «Γιατί κάποια σχολεία στα βόρεια (σ.σ.: σ’ αυτά τα προάστια είναι το ενδιαφέρον του, εκεί είναι οι προσλαμβάνουσες που έχει) ανοίγουν στις 10 όταν δεν έχει ούτε έναν πόντο χιόνι; Τους γονείς τους σκέφτεται κανείς;» (2 Φεβρουαρίου). 

Αλλά αυτός έκλεισε όλα τα σχολεία, σε όποιο σημείο του ορίζοντα κι αν βρίσκονται, και το θεωρεί και «πολύ ικανοποιητικό» η χώρα να παραλύει, οι εθνικές οδοί και οι αστικές αρτηρίες να ανοιγοκλείνουν σε πέντε πόντους χιόνι.

Μετά τα… αυτοσυγχαρητήρια, ο Μητσοτάκης νομίζει πως μπορεί να πάει στις εκλογές με το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Πήραν το μήνυμα και τα κανάλια ότι ο Μητσοτάκης είναι ικανοποιημένος και ικανοποιήθηκαν κι αυτά. Μετά θα ικανοποιηθούν και οι περισσότεροι δημοσκόποι (όπως έγινε στην Κύπρο).

Ομως σήμερα το δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», αλλά «Μητσοτάκης ή κράτος».

Το Μαξίμου μπορεί να ζει στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής, αλλά έχει χάσει την επαφή του μ’ αυτά, παρά το ότι είναι περιοχές που δίνουν ψήφο στη Ν.Δ. Νομίζει πως δεν θυμούνται ότι είναι ο τρίτος στη σειρά χρόνος που αποκλείονται από τα χιόνια; Που βιώνουν ταλαιπωρίες επειδή δεν υπάρχει κράτος; Που κόβεται το ρεύμα (το οποίο πληρώνουν πανάκριβο επί Μητσοτάκη) γιατί ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρείες ενέργειας; Που σταματά κάθε οικονομική δραστηριότητα με απόφαση της κυβέρνησης; Οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές έφυγαν από το Λεκανοπέδιο για να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους. Και βλέπουν το κόμμα των (υποτίθεται) νοικοκυραίων να τους έχει παρατήσει.

Ουδείς σήμερα παίρνει στα σοβαρά το κράτος του Μητσοτάκη. Στο ΟΑΚΑ την Κυριακή πήγαν να δουν τον Τσιτσιπά 12.000 άνθρωποι και γελούσαν με το μήνυμα του 112 που τους έστειλε ο Στυλιανίδης την ώρα του αγώνα για να τους μαζέψει σπίτια τους.

Αυτό είναι και το πολιτικό πρόβλημα: ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος. Οι φιλελέδες της Ν.Δ. του στέλνουν το μήνυμα: στις φυσικές καταστροφές είσαι μόνος σου. Ο πολίτης είναι μόνος του. Δεν υπάρχει κράτος για σένα...

Κώστας Πουλακίδας

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: