6.2.23

Σε καλή μεριά, Άννα…


Τι και αν η Καθημερινή τη χαρακτήρισε «αμετροεπή βουλευτή» που αναβάθμισε (σύμφωνα με την ιστορική και σεβαστή εφημερίδα της Δεξιάς) «την έννοια της "πατριδοκαπηλίας"»;  

Τι και αν η επίδειξη ακραίου λαϊκισμού, με προτεταμένα τα χέρια που έδειχναν μια υποτίθεται επίμεμπτη φωτογραφία, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε εκείνον τον κόσμο που θέλει, ή... φαντάζεται, αλλιώς τους πολιτικούς και την πολιτική. 

Η Άννα Καραμανλή έκανε θεαματικό προεκλογικό μπάσιμο προκαλώντας κρότο, θόρυβο, λάμψη, μιντιακό ενδιαφέρον. Και Γιώργος Βαρεμένος –επίσης καταδικαστέος με την καθόλου ευπρεπή, καθόλου έξυπνη, κίνησή του να της αρπάξει οργισμένος από τα χέρια τη φωτογραφία– της χάρισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μερικές εκατοντάδες ψήφους, μπορεί και χιλιάδες. 

Τσάμπα! Χωρίς προσπάθεια, χωρίς περιοδείες στις γειτονιές, χωρίς πολιτικό λόγο, χωρίς ξόδεμα σε φέιγ βολάν, χωρίς συνεντεύξεις με θέσεις, χωρίς τίποτα το πολιτικά ορθόδοξο, αλλά με αυτόν τον αποδοκιμαστέο ανορθόδοξο πόλεμο προεκλογικής προβολής.

Η «αμετροεπής» πολιτικός με μια θεαματική εκτίναξη, με μια έκρηξη, έσπασε το καπάκι της σιωπής που τη σκέπαζε σχεδόν σε όλο το διάστημα από την προηγούμενη θεαματική της έκρηξη, το 2014, όταν ζήτησε από τον εκπρόσωπο (Γ. Θεοδωρακόπουλος) του τότε υπουργού Οικονομικών να πει «στον Χαρδούβελη να πάει να γ@@@». Έτσι ακριβώς. Έτσι επί λέξει. Έτσι αγοραία. Και μάλιστα δακρυσμένη για τους φτωχούς και ανήμπορους που δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ (για τον οποίο και η έκρηξή της). 

Ήταν η θεαματικότερη πράξη μιας εκλεγμένης στη Βουλή που σπάνια απασχολεί τα Μέσα για πολιτικές κινήσεις. Γι’ αυτό –δημοσιογράφος ούσα η ίδια– και τα γαργάλισε στο μαλακό τους υπογάστριο καθώς είναι βασικός αισθητήρας τους ο θόρυβος. Για να τα αφυπνίσει ως προς το πρόσωπό της και να πατήσει δυνατά στον βατήρα της εκλογικής κούρσας.

Και τα Μέσα τσίμπησαν. Όπως προφανώς θα τσίμπησε και μια εκλογική μάζα (τέτοια υπάρχει όχι μόνο στη Ν.Δ., μην το παραλείπουμε) που γουστάρει τον τσαμπουκά, το τηλεοπτικό επεισόδιο, το θέαμα, το αποκαλωδιώνομαι και φεύγω οργισμένος από το πλάνο (πολλοί το έχουν κάνει), το φωνάζω εκτός ορίων και, τώρα, το κρατάω μια φωτογραφία και τους την τρίβω στη μούρη.

Πουλάει όλο αυτό το τηλεκαρεδάκι. Και δίνει ψήφους. Η «αμετροεπής» τούς τσίμπησε ήδη από άλλους πιο θεαματικούς μαχητές του ανορθόδοξου προεκλογικού πολέμου.

Σε καλή μεριά, Άννα… 

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: