23.2.23

«Βόμβα» απ' την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για πολύ γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό...


Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος βρίσκεται πολύ γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής για απάτη ύψους 22 εκατ. ευρώ σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με... πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει ζητήσει την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιρειών του γνωστού τηλεοπτικού προσώπου αλλά και τουλάχιστον  5 στενών συνεργατών του.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα, που ξεπερνά τις 90 σελίδες, αναφέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο βασικός ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος έστηνε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του. Έτσι, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν κατέβαλλε ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Το ύψος της συνολικής ζημίας για το ελληνικό Δημόσιο φέρεται να αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διαβιβαστεί τόσο στις τράπεζες για να προχωρήσουν στη δέσμευση των  λογαριασμών, όσο και στην Οικονομική Εισαγγελία για να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Μάλιστα, στο πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος γίνεται αναφορά στην ένταξη του εν λόγω επιχειρηματία σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έγκριση χρηματοδότησης 9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: