18.2.23

Ο ΣΕΕΝ υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας...


Πλαίσιο συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένων συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά (O.P.S.), στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας σε λιμάνια της Ελλάδας και... του εξωτερικού συμφωνήθηκε ανάμεσα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών/Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών).

O πρόεδρος του ΣΕΕΝ Σπυρίδων Πασχάλης σε ειδική συνάντηση με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) καθηγητή  Ιωάννη Χατζηγεωργίου συμφώνησαν στο Πλαίσιο Συνεργασίας και για την εκτέλεση του έργου, ορίστηκαν επιστημονικός υπεύθυνος ο Δημήτριος Λυρίδης, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και κύριος ερευνητής, ο καθηγητής Ιωάννης Προυσαλίδης, οι οποίοι θα συντονίσουν και διεκπεραιώσουν τις εργασίες του έργου.

Η Α’ Φάση του νέου πλαισίου συνεργασίας αφορά την ανάθεση στο Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. ερευνητικού έργου με θέμα «Διασφάλιση της διαλειτουργικότητας (interoperability) των λιμένων, των συστημάτων και των εγκαταστάσεών τους παροχής ρεύματος με τον εξοπλισμό των πλοίων, μέσω ενός ομοιογενούς προτύπου ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων (Cold Ironing)».


Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ η υλοποίηση και εφαρμογή του έργου αναμένεται να επιφέρει ουσιαστικά οφέλη στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ θα αναβαθμίσει τη ποιότητα ζωής των περίοικων πολιτών, των εργαζομένων και των επιβατών-χρηστών των λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: