14.2.23

Εξαγορά ψήφων...


Η «Εφ.Συν.», από θέσεις αρχής και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, υποστήριξε κάθε μέτρο που ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των κοινωνικά ευάλωτων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δοκιμάστηκαν στην εποχή των μνημονίων και συνεχίζουν να δοκιμάζονται. Αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν την κρίση, πληρώνουν κάθε... εκδήλωσή της σήμερα και κατά συνέπεια κάθε μέτρο υπέρ τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με όσα βιαίως τους αφαιρέθηκαν.

Είμαστε απέναντι στον καιροσκοπισμό με τον οποίο μεταμφιέζονται οι πολιτικοί αναλόγως πώς τους συμφέρει κάθε φορά. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαμε ποτέ να υποστηρίξουμε την επιδοματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και τα μικρής διάρκειας μέτρα που λαμβάνει προς ανακούφιση των πληττόμενων από την πολιτική της για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις στα επιδόματα επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας των πυροσβεστών και των εργαζομένων στην Υγεία, επιταγές κατά της ακρίβειας σε συνταξιούχους και ανέργους, μικρές ανάσες σε φορολογούμενους που έχουν χρέη στο Δημόσιο και κάποιες έκτακτες παροχές. Κι όλα αυτά, την ώρα που με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου 700 χιλιάδες δανειολήπτες κινδυνεύουν να δουν το σπίτι τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό και να το χάσουν.

Μια τέτοια πολιτική δεν θα μπορούσαμε ποτέ να την επικροτήσουμε, να την επιβραβεύσουμε. Διότι ξέρουμε πως ό,τι κι αν δοθεί στους εργαζόμενους είναι προσωρινό εν όψει των επικείμενων εκλογών. Γιατί γνωρίζουμε πως δεν κινείται στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής που στόχο έχει να αποκαταστήσει το απολεσθέν εισόδημά τους. Διότι είναι οφθαλμοφανής η ψηφοθηρική κοροϊδία που επιχειρείται σε βάρος τους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να πάρουν ακόμη κι αυτά τα ψίχουλα που θα τους δοθούν. Σημαίνει όμως ότι πρέπει να κατανοήσουν πως αυτή η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους κι επιχειρεί να εξαγοράσει την ψήφο τους με ψίχουλα μικρής διάρκειας.

Να κατανοήσουν, επίσης, και να απαιτήσουν μια πολιτική που θα αποκαθιστά σε σταθερή βάση το χαμένο εισόδημά τους και τις κοινωνικές αδικίες. Μια τέτοια πολιτική δεν είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: