16.2.23

«Πέρα βρέχει»...


...για το σφυροκόπημα στην Ευρωβουλή και το «μαγείρεμα» εκλογών...

Δεν έχει υποπέσει τίποτα στην αντίληψη της κυβέρνησης για ομάδα που να χειραγωγεί τις εκλογές, ούτε βλέπει να προέκυψε κάτι σημαντικό από το σφυροκόπημα της ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτό ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο... οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ούτε λίγο ούτε πολύ, το μόνο που είδε σε όλα αυτά είναι η απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δικαιολογήσει «την επερχόμενη ήττα της στις εκλογές».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα The Guardian, μυστική έρευνα αποκάλυψε την «Ομάδα Χόρχε», μιας ισραηλινής εταιρίας, που πουλά υπηρεσίες χάκινγκ και πρόσβαση σε έναν τεράστιο στρατό από ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Από την έρευνα η ομάδα αυτή φαίνεται να έχει εμπλακεί σε 33 εκλογικές εκστρατείες και ότι, μεταξύ άλλων, έχει δρώσα ομάδα και στην Ελλάδα. Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, εν όψει και των επικείμενων εκλογών,

Έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπάθησε για υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις του Guardian, αλλά και την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας:

«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία». 

Και υποστήριξε ότι, «αν έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να οικοδομήσει μια πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Πρόσθεσε δε ότι «στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αξιολογήσει την βαρύτητα των δημοσιευμάτων αυτών και θα κάνει αυτά που είναι να κάνει, αλλά επί της ουσίας είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κάποιος ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν την βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες αλλά μακριά από την πραγματικότητα», υπογραμμίζοντας ότι «αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο που αφορούσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, και στην οποία η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρά πυρά τόσο για το σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον Τύπο και τα ΜΜΕ, ο Γιάννης Οικονόμου, πιστός στη γραμμή της Ν.Δ. ότι οι βουλευτές της Αριστεράς προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, είπε ότι «ήταν μια συζήτηση η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, δύο ομάδων που αντιπολιτεύονται το ΕΛΚ», και ότι έχει ξαναγίνει άλλη μια συζήτηση αντίστοιχη τον Ιανουάριο για την Ισπανία.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αλλοιώσει την πραγματικότητα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις ευρωβουλευτών από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, όλων μελών του ΕΛΚ, αλλά και παραγόντων εκ μέρους της προεδρίας του κοινοβουλίου και της Κομισιόν, προκειμένου να πείσει ότι απέχει πολύ η συζήτηση που έγινε από την αντιπολιτευτική εικόνα που ορισμένοι θέλουν να διαμορφώσουν και από «την επίπονη προσπάθειά τους να διασύρουν την Ελλάδα στο εξωτερικό». 

«Ακούστηκαν μια σειρά από αντιλήψεις και ακούστηκε και ο αντίλογος και από ευρωβουλευτές και θεσμικούς παράγοντες», είπε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: