22.2.23

Η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ...


Η στήριξη των αυξήσεων στο Ραδιομέγαρο προήλθε μέσα από τον σκληρό πυρήνα της ΕΡΤ, που έχει τη βάση του στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο και στήριξε αφανώς το εγχείρημα. 

Σημειώνεται πως η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε σταματήσει την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αυξηθεί το... ανταποδοτικό τέλος στα 3,24 ευρώ το 2015, ώστε να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους.

Παρά τις αντιδράσεις, σε επίπεδο ανακοινώσεων, που υπήρξαν από τα σωματεία, οι αυξήσεις στην ΕΡΤ πέρασαν, προκαλώντας ανακούφιση, για δύο λόγους. 

Ο βαρύς μηχανισμός της ΕΡΤ, που παραμένει σε θέσεις ισχύος, αυξάνει κατά πολύ τις αποδοχές του. Οι διοικούντες την ΕΡΤ σήμερα θα αρχίσουν να λαμβάνουν περισσότερα, αλλά βρίσκονται ήδη στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση προσδοκά πως θα βρει στρωμένο τον δρόμο με πιο καλοπληρωμένες θέσεις στην ΕΡΤ.

Οι αυξήσεις που δόθηκαν απέχουν πολύ από το προηγούμενο μοντέλο της ΝΔ (2004 – 2009), των μυθικών ετήσιων μισθών, για τη διοίκηση της ΕΡΤ και το καθεστώς διάθεσης μπόνους σε εκλεκτούς. Όμως, όσοι (γενικοί διευθυντές και διευθυντές) δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους, τις δικαιούνται για την εργασία τους ή για τις κομματικές τους υπηρεσίες; 

Διότι, στην πράξη, οι περισσότεροι από όσους σήμερα έχουν θέσεις ευθύνης υπηρέτησαν με πάθος το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Εξαιρούνται οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα, εκεί όπου η ΕΡΤ έχει ξεχωρίσει με τις παραγωγές της.

Θα δουλεύουν με «τροφεία» ή χωρίς αυξήσεις

Η απόφαση δημιουργεί εργαζόμενους τριών ταχυτήτων στην ΕΡΤ. Από τη μία βρίσκεται η σημερινή διοίκηση, που αποφασίζει, και στο βάθος η σταθερή και διαχρονική διοίκηση των γενικών διευθυντών του Ραδιομεγάρου. 

Από την άλλη πλευρά είναι οι εργαζόμενοι, τακτικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ, που λαμβάνουν τα «τροφεία» για να επιβιώσουν. Και, τέλος, οι συμβασιούχοι, που δεν λαμβάνουν τίποτα παραπάνω και καλούνται να εργαστούν σκληρότερα από όλους τους άλλους...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: